30 perces serpenyős husik
Gyors vacsorát szeretnél készíteni, mert pihennél ahelyett, hogy a konyhában gályázol? Végy elő egy serpenyőt!
Serpenyős darált hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 doboz csicseriborsó-konzerv - Ázsia boltban kapható
- 2 karalábé
- 1 lilahagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg darált hús
- 1 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1,5 dl húsleves
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 5 mentaág
A csicseriborsót szűrőkanálban öblítsd és csöpögtesd le. A karalábét tisztítsd meg, hámozd meg, majd vágd kis kockákra. A hagymát szintén aprítsd fel.
Egy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a darált húst, és kevergetve 5 perc alatt süsd morzsásra és barnára. Add hozzá a hagymát és a karalábét, és közepes lángon süsd további 5 percig.
Keverd bele a csicseriborsót, a mazsolát és a fenyőmagot, majd add hozzá a húslevest. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Időnként kevergesd meg, és főzd további öt percig. Ha kész, a menta leveleit csipkedd kis darabokra, és szórd rá.
Chop Suey
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sertésfilé
- 15 dkg üvegtészta - Ázsia boltban kapható
- 50 dkg mungóbabcsíra
- 20 dkg bambuszrügy
- 3 zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 4 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál száraz sherry - elhagyható
- fél teáskanál étkezési keményítő
- 3 evőkanál szójaolaj
A húsfilét vágd csíkokra, és alaposan borsozd meg. Az üvegtésztát forró vízzel öntsd le, és áztasd 10 percig.
Öblítsd le a babcsírát, a bambuszrügyet vágd egy centi széles csíkokra. Tisztítsd meg a zellert, vékonyan szeleteld fel, hámozd meg a répát, és vágd pálcikákra. Keverd el a szójaszószt a sherryvel, a sóval és a borssal. Az olajat forrósítsd fel egy serpenyőben. A húst süsd barnára, majd szedd ki belőle. Ezután tedd bele a répát, a zellert, és süsd 2 percig, utána add hozzá a tésztát, a bambuszrügyet és a babcsírát, majd süsd további 3 percig. Keverd bele a szószt, főzd még két percig, majd add hozzá a húst, és melegítsd össze.
Paradicsomos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg cukkini
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 dl paradicsomlé
- fél teáskanál rózsapaprika
- 20 dkg feta sajt
A csirkemelleket vágd kis kockákra, a cukkinit mosd meg, és héjával együtt kockázd ugyanakkora darabokra. A hagymát aprítsd fel. A fokhagymát hámozd meg, és fokhagymanyomón nyomd át. Egy nagy serpenyőben melegíts meg két evőkanál olajat, a húst pirítsd rajta 3 percig, majd add hozzá a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát, és süsd közepes lángon további 3 percig. Öntsd rá a paradicsomlevest, sóval, borssal, paprikával fűszerezd, és párold puhára a húst.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyors zöldséges csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 sárga és piros húsú paprika
- 1 padlizsán
- 2 kis kemény cukkini
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz paradicsomkonzerv - hámozott
- 1,5 dl zöldségleves
- só, bors
- 1 teáskanál oregánó
- 1 csokor petrezselyem
A hagymát, a csirkét és a zöldségeket pucold meg, majd kockázd fel. Az olajat a serpenyőben melegítsd meg, dobd rá a csirkét, és pár perc alatt süsd aranyszínűre. A húst szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig, ezután keverd hozzájuk a paradicsomokat a levükkel együtt, illetve öntsd hozzá a zöldséglevest. Sózd és fűszerezd, add hozzá a húst, majd lefedve párold 10 percig. A petrezselymet frissen szórd rá a végén.
Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint ötven recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.
Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka