30 perces serpenyős husik

Gyors vacsorát szeretnél készíteni, mert pihennél ahelyett, hogy a konyhában gályázol? Végy elő egy serpenyőt!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Serpenyős darált hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv - Ázsia boltban kapható
  • 2 karalábé
  • 1 lilahagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 5 mentaág

A csicseriborsót szűrőkanálban öblítsd és csöpögtesd le. A karalábét tisztítsd meg, hámozd meg, majd vágd kis kockákra. A hagymát szintén aprítsd fel.

Egy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a darált húst, és kevergetve 5 perc alatt süsd morzsásra és barnára. Add hozzá a hagymát és a karalábét, és közepes lángon süsd további 5 percig.

Keverd bele a csicseriborsót, a mazsolát és a fenyőmagot, majd add hozzá a húslevest. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Időnként kevergesd meg, és főzd további öt percig. Ha kész, a menta leveleit csipkedd kis darabokra, és szórd rá.

Chop Suey

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertésfilé
  • 15 dkg üvegtészta - Ázsia boltban kapható
  • 50 dkg mungóbabcsíra
  • 20 dkg bambuszrügy
  • 3 zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál száraz sherry - elhagyható
  • fél teáskanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál szójaolaj

A húsfilét vágd csíkokra, és alaposan borsozd meg. Az üvegtésztát forró vízzel öntsd le, és áztasd 10 percig.
Öblítsd le a babcsírát, a bambuszrügyet vágd egy centi széles csíkokra. Tisztítsd meg a zellert, vékonyan szeleteld fel, hámozd meg a répát, és vágd pálcikákra. Keverd el a szójaszószt a sherryvel, a sóval és a borssal. Az olajat forrósítsd fel egy serpenyőben. A húst süsd barnára, majd szedd ki belőle. Ezután tedd bele a répát, a zellert, és süsd 2 percig, utána add hozzá a tésztát, a bambuszrügyet és a babcsírát, majd süsd további 3 percig. Keverd bele a szószt, főzd még két percig, majd add hozzá a húst, és melegítsd össze.

Paradicsomos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl paradicsomlé
  • fél teáskanál rózsapaprika
  • 20 dkg feta sajt

A csirkemelleket vágd kis kockákra, a cukkinit mosd meg, és héjával együtt kockázd ugyanakkora darabokra. A hagymát aprítsd fel. A fokhagymát hámozd meg, és fokhagymanyomón nyomd át. Egy nagy serpenyőben melegíts meg két evőkanál olajat, a húst pirítsd rajta 3 percig, majd add hozzá a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát, és süsd közepes lángon további 3 percig. Öntsd rá a paradicsomlevest, sóval, borssal, paprikával fűszerezd, és párold puhára a húst.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Gyors zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 sárga és piros húsú paprika
  • 1 padlizsán
  • 2 kis kemény cukkini
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz paradicsomkonzerv - hámozott
  • 1,5 dl zöldségleves
  • só, bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyem

A hagymát, a csirkét és a zöldségeket pucold meg, majd kockázd fel. Az olajat a serpenyőben melegítsd meg, dobd rá a csirkét, és pár perc alatt süsd aranyszínűre. A húst szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig, ezután keverd hozzájuk a paradicsomokat a levükkel együtt, illetve öntsd hozzá a zöldséglevest. Sózd és fűszerezd, add hozzá a húst, majd lefedve párold 10 percig. A petrezselymet frissen szórd rá a végén.
 

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint ötven recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük