30 perces serpenyős husik
Gyors vacsorát szeretnél készíteni, mert pihennél ahelyett, hogy a konyhában gályázol? Végy elő egy serpenyőt!

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

Tengernyi arany, ameddig a szem ellát: a legszebb ékszerekre Dubajban bukkanhatsz »

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Serpenyős darált hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv - Ázsia boltban kapható
  • 2 karalábé
  • 1 lilahagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 5 mentaág

A csicseriborsót szűrőkanálban öblítsd és csöpögtesd le. A karalábét tisztítsd meg, hámozd meg, majd vágd kis kockákra. A hagymát szintén aprítsd fel.

Egy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a darált húst, és kevergetve 5 perc alatt süsd morzsásra és barnára. Add hozzá a hagymát és a karalábét, és közepes lángon süsd további 5 percig.

Keverd bele a csicseriborsót, a mazsolát és a fenyőmagot, majd add hozzá a húslevest. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Időnként kevergesd meg, és főzd további öt percig. Ha kész, a menta leveleit csipkedd kis darabokra, és szórd rá.

Chop Suey

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertésfilé
  • 15 dkg üvegtészta - Ázsia boltban kapható
  • 50 dkg mungóbabcsíra
  • 20 dkg bambuszrügy
  • 3 zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál száraz sherry - elhagyható
  • fél teáskanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál szójaolaj

A húsfilét vágd csíkokra, és alaposan borsozd meg. Az üvegtésztát forró vízzel öntsd le, és áztasd 10 percig.
Öblítsd le a babcsírát, a bambuszrügyet vágd egy centi széles csíkokra. Tisztítsd meg a zellert, vékonyan szeleteld fel, hámozd meg a répát, és vágd pálcikákra. Keverd el a szójaszószt a sherryvel, a sóval és a borssal. Az olajat forrósítsd fel egy serpenyőben. A húst süsd barnára, majd szedd ki belőle. Ezután tedd bele a répát, a zellert, és süsd 2 percig, utána add hozzá a tésztát, a bambuszrügyet és a babcsírát, majd süsd további 3 percig. Keverd bele a szószt, főzd még két percig, majd add hozzá a húst, és melegítsd össze.

Paradicsomos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl paradicsomlé
  • fél teáskanál rózsapaprika
  • 20 dkg feta sajt

A csirkemelleket vágd kis kockákra, a cukkinit mosd meg, és héjával együtt kockázd ugyanakkora darabokra. A hagymát aprítsd fel. A fokhagymát hámozd meg, és fokhagymanyomón nyomd át. Egy nagy serpenyőben melegíts meg két evőkanál olajat, a húst pirítsd rajta 3 percig, majd add hozzá a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát, és süsd közepes lángon további 3 percig. Öntsd rá a paradicsomlevest, sóval, borssal, paprikával fűszerezd, és párold puhára a húst.

Gyors zöldséges csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 sárga és piros húsú paprika
  • 1 padlizsán
  • 2 kis kemény cukkini
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz paradicsomkonzerv - hámozott
  • 1,5 dl zöldségleves
  • só, bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyem

A hagymát, a csirkét és a zöldségeket pucold meg, majd kockázd fel. Az olajat a serpenyőben melegítsd meg, dobd rá a csirkét, és pár perc alatt süsd aranyszínűre. A húst szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a zöldségeket, és pirítsd őket 3-4 percig, ezután keverd hozzájuk a paradicsomokat a levükkel együtt, illetve öntsd hozzá a zöldséglevest. Sózd és fűszerezd, add hozzá a húst, majd lefedve párold 10 percig. A petrezselymet frissen szórd rá a végén.
 

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint ötven recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük