4 gyors serpenyős vacsora
Ha inkább pihennél az otthoni robot helyett, de a család vacsorát követel, akkor próbáld ki receptjeinket, melyek gyorsak, laktatóak és finomak.
Rizses hús paprikával
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sertésszelet
- 2 vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika, különböző színű
- 1 póréhagyma
- 2 evőkanál disznózsír
- 25 dkg hosszúszemű rizs
- másfél dl erős vörösbor
- só, bors
- 3 evőkanál édes-nemes paprika
A húst vágd csíkokra, a hagymát kockázd fel. Mosd meg a paprikát, majd vágd 2 cm-es darabokra, és a póréhagymát is karikázd fel. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg a zsírt, a húst adagonként 5 perc alatt pirítsd meg.
Add hozzá a hagymakockákat, és párold üvegesre. Keverd bele a rizst, kicsit pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort, és hagyd főni 2-3 percig. Add hozzá a paprikát és a póréhagymát, 2 percig párold, majd öntsd fel a levessel, és 20 percig alacsony lángon párold.
Gyors bárányhús
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg báránycomb
- 20 dkg paradicsom
- 2 mogyoróhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 dl joghurt
- 1 teáskanál kakukkfű
- csipet csípős paprika
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csokor petrezselyem
A húst vágd vékony szeletekre. 2 evőkanál olajból, sóból, borsból, kakukkfűből, paprikából és fokhagymából készíts páclevet, és forgasd meg benne a húsokat. A joghurtot keverd el a maradék olajjal és a citromlével. A paradicsomot vágd cikkekre, a mogyoróhagymát karikázd fel.
A húst forró serpenyőben 5 perc alatt pirítsd meg. A paradicsomot és a hagymát keverd el az öntettel, aprítsd bele a petrezselymet, és tálald együtt őket.
Almás borjútokány
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg zeller
- 3 mogyoróhagyma
- 2 nagy savanykás alma
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál vaj
- 50 dkg borjúhús
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl marhahúsleves
- 2 dl tejszín
- fél csokor petrezselyemzöld
- só, bors
A zellert mosd meg, és vágd vékony szeletekre. A zöldjét tedd félre. A hagymát kockázd fel, az almát vágd negyedekre, távolítsd el a magházat, és keresztben, vékonyan szeleteld fel. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat, a húst süsd meg 2-3 perc alatt, majd sózd és borsozd. A mogyoróhagymát, a zellert és az almát 2-3 percig süsd, majd szórd meg a liszttel, és pirítsd meg. Öntsd rá a tejszínt és a húslevest, majd 5 percig párold.
Öntsd össze a húst és a zöldséges mártást, majd aprítsd rá a petrezselymet és a zeller zöldjét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Uborkás lazacragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg bőr nélküli lazacfilé
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kígyóuborka
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl zöldségleves
- másfél dl tejszín
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál kapribogyó
A halat vágd falatnyi darabokra, majd citromlével, sóval és borssal fűszerezd. Az uborkát mosd meg alaposan, felezd el, majd szeleteld fel. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá az uborkát, és párold 3 percig. Öntsd hozzá a zöldséglevest és a tejszínt, majd 5 percig főzd - időnként megkevergetve. Add hozzá a lazacot, és lefedve 5 percig főzd együtt. A kaprot csipkedd le a száráról, aprítsd össze, és a kapribogyóval együtt add a raguhoz. Sóval, borssal ízesítsd.
Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint ötven recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.
Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka