4 gyors serpenyős vacsora

30 perc, és kész

Ha inkább pihennél az otthoni robot helyett, de a család vacsorát követel, akkor próbáld ki receptjeinket, melyek gyorsak, laktatóak és finomak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rizses hús paprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertésszelet
  • 2 vöröshagyma
  • 2 kaliforniai paprika, különböző színű
  • 1 póréhagyma
  • 2 evőkanál disznózsír
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • másfél dl erős vörösbor
  • só, bors
  • 3 evőkanál édes-nemes paprika

A húst vágd csíkokra, a hagymát kockázd fel. Mosd meg a paprikát, majd vágd 2 cm-es darabokra, és a póréhagymát is karikázd fel. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg a zsírt, a húst adagonként 5 perc alatt pirítsd meg.

Add hozzá a hagymakockákat, és párold üvegesre. Keverd bele a rizst, kicsit pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort, és hagyd főni 2-3 percig. Add hozzá a paprikát és a póréhagymát, 2 percig párold, majd öntsd fel a levessel, és 20 percig alacsony lángon párold.

Gyors bárányhús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg báránycomb
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl joghurt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • csipet csípős paprika
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyem

A húst vágd vékony szeletekre. 2 evőkanál olajból, sóból, borsból, kakukkfűből, paprikából és fokhagymából készíts páclevet, és forgasd meg benne a húsokat. A joghurtot keverd el a maradék olajjal és a citromlével. A paradicsomot vágd cikkekre, a mogyoróhagymát karikázd fel.
A húst forró serpenyőben 5 perc alatt pirítsd meg. A paradicsomot és a hagymát keverd el az öntettel, aprítsd bele a petrezselymet, és tálald együtt őket.

Almás borjútokány

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg zeller
  • 3 mogyoróhagyma
  • 2 nagy savanykás alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál vaj
  • 50 dkg borjúhús
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl marhahúsleves
  • 2 dl tejszín
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

A zellert mosd meg, és vágd vékony szeletekre. A zöldjét tedd félre. A hagymát kockázd fel, az almát vágd negyedekre, távolítsd el a magházat, és keresztben, vékonyan szeleteld fel. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat, a húst süsd meg 2-3 perc alatt, majd sózd és borsozd. A mogyoróhagymát, a zellert és az almát 2-3 percig süsd, majd szórd meg a liszttel, és pirítsd meg. Öntsd rá a tejszínt és a húslevest, majd 5 percig párold.
Öntsd össze a húst és a zöldséges mártást, majd aprítsd rá a petrezselymet és a zeller zöldjét.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Uborkás lazacragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kígyóuborka
  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl zöldségleves
  • másfél dl tejszín
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál kapribogyó

A halat vágd falatnyi darabokra, majd citromlével, sóval és borssal fűszerezd. Az uborkát mosd meg alaposan, felezd el, majd szeleteld fel. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá az uborkát, és párold 3 percig. Öntsd hozzá a zöldséglevest és a tejszínt, majd 5 percig főzd - időnként megkevergetve. Add hozzá a lazacot, és lefedve 5 percig főzd együtt. A kaprot csipkedd le a száráról, aprítsd össze, és a kapribogyóval együtt add a raguhoz. Sóval, borssal ízesítsd.
 

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint ötven recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük