4 omlós sült tepsiben
A sült húsok elkészítése nagyszerűen alkalmas arra, hogy kiélhesd a kreativitásod. Bármilyen a hús, ezerféleképpen hangsúlyozhatod az ízét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ legjobb receptjei sokszor egy véletlennek köszönhetőek, netán egy fontosnak hitt hozzávaló mással történő helyettesítésének. A legjobb szakácsok bátor és szárnyaló fantáziájú emberek, akik ki mernek törni a megszokott keretekből.

Ha soha nem sütöttél még húst, akkor itt az ideje, ha pedig profinak vallod magad, próbálj ki valami újat, ami üdítő szellőként hat a sötétedő, őszi napokon.

Fűszeres báránycomb

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 50 g reszelt parmezán

A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A báránycombot dörzsöld be a citromlével. Egy nagyméretű, olívaolajjal kikent tepsibe tedd bele a vékony szeletekre vágott krumplit, fűszerezd sóval, borssal, szórj szét a tetején kis darabokban két evőkanál vajat, és rakd rá a felkockázott paradicsomot. A finomra vágott petrezselymet és fokhagymát keverd össze a zsemlemorzsával és a reszelt citromhéjjal.

A felét keverd pasztává négy evőkanál olajjal. A másik felét pedig a reszelt parmezánnal. A báránycombot sózd, borsozd, és kend be mindenhol a petrezselymes pasztával, tedd a krumplis-paradicsomos ágyra, told a sütőbe, és egy óra alatt süsd meg. Majd kend be a hús tetejét és a burgonyákat a sajtos-petrezselymes keverékkel, és süsd még egy kicsit, hogy ropogós legyen.

Steak zöldborsos mártással

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet marhahátszín
  • 1 evőkanál zöldbors
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • fél citrom leve
  • bors

A hússzeletekről próbáld meg levágni a zsíros részt, majd hosszában vágd ketté. A szeleteket ízesítsd sóval és borssal, majd egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat süsd át. Ezután tepsiben, előmelegített sütőben süsd a húsokat készre - belül maradjanak rózsaszínek. A friss, törött zöldborsot forgasd meg az olívaolajban, öntsd fel a borral és a tejszínnel, és melegítsd össze. Tálalás előtt sózd meg, és adj hozzá pár csepp citromlevet. A szószt öntsd a húsra, és már tálalhatod is.

Jércemell zöld spárgával 

Hozzávalók:

  • 2 jércemell
  • 1 csomag zöld spárga
  • 3 szárított paradicsom
  • fél csokor turbolya
  • 1 csésze húsleves
  • 1 kupica balzsamecet
  • olívaolaj
  • bors

A jércemellet sózd és borsozd meg. Két evőkanál olívaolajon süsd elő mindkét oldalát. Ezután előmelegített sütőben süsd puhára. A spárga száraz végét távolítsd el, és forró, sós vízben főzd meg. A húsleveshez add hozzá a balzsamecetet, ízesítsd sóval, borssal, és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat. Tedd a meleg öntetbe a szárított paradicsomot és a durvára vágott turbolyát. A megsült jércemellre öntsd rá az öntetet, tedd mellé a spárgacsíkokat, és tálalhatod is.

Avokádós csirkerolád

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 avokádó
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 citrom leve
  • 4 kanál olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • petrezselyem
  • bors

A csirkemellet vágd fel vékony szeletekre, majd mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Az avokádók magját szedd ki, kapard ki a belsejüket, és pépesítsd őket. Utána ízesítsd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, majd keverd hozzá a reszelt sajtot. Kend meg a péppel a hússzeleteket, tekerd fel, és fogvájóval tűzd meg. Felhevített olajon süsd meg kicsit a húst, majd a roládokat tedd tűzálló tálba. Pakold a húsok köré a zöldbabot és a felvágott sárgarépát. Az egészre öntsd rá a húslevest, és előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süsd. A végén kend meg a húsokat olvasztott vajjal, szórd meg az egészet petrezselyemmel, és pár percre dugd vissza a sütőbe.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük