4 omlós sült tepsiben

A sült húsok elkészítése nagyszerűen alkalmas arra, hogy kiélhesd a kreativitásod. Bármilyen a hús, ezerféleképpen hangsúlyozhatod az ízét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ legjobb receptjei sokszor egy véletlennek köszönhetőek, netán egy fontosnak hitt hozzávaló mással történő helyettesítésének. A legjobb szakácsok bátor és szárnyaló fantáziájú emberek, akik ki mernek törni a megszokott keretekből.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha soha nem sütöttél még húst, akkor itt az ideje, ha pedig profinak vallod magad, próbálj ki valami újat, ami üdítő szellőként hat a sötétedő, őszi napokon.

Fűszeres báránycomb

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 50 g reszelt parmezán

A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A báránycombot dörzsöld be a citromlével. Egy nagyméretű, olívaolajjal kikent tepsibe tedd bele a vékony szeletekre vágott krumplit, fűszerezd sóval, borssal, szórj szét a tetején kis darabokban két evőkanál vajat, és rakd rá a felkockázott paradicsomot. A finomra vágott petrezselymet és fokhagymát keverd össze a zsemlemorzsával és a reszelt citromhéjjal.

A felét keverd pasztává négy evőkanál olajjal. A másik felét pedig a reszelt parmezánnal. A báránycombot sózd, borsozd, és kend be mindenhol a petrezselymes pasztával, tedd a krumplis-paradicsomos ágyra, told a sütőbe, és egy óra alatt süsd meg. Majd kend be a hús tetejét és a burgonyákat a sajtos-petrezselymes keverékkel, és süsd még egy kicsit, hogy ropogós legyen.

Steak zöldborsos mártással

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet marhahátszín
  • 1 evőkanál zöldbors
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • fél citrom leve
  • bors

A hússzeletekről próbáld meg levágni a zsíros részt, majd hosszában vágd ketté. A szeleteket ízesítsd sóval és borssal, majd egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat süsd át. Ezután tepsiben, előmelegített sütőben süsd a húsokat készre - belül maradjanak rózsaszínek. A friss, törött zöldborsot forgasd meg az olívaolajban, öntsd fel a borral és a tejszínnel, és melegítsd össze. Tálalás előtt sózd meg, és adj hozzá pár csepp citromlevet. A szószt öntsd a húsra, és már tálalhatod is.

Jércemell zöld spárgával 

Hozzávalók:

  • 2 jércemell
  • 1 csomag zöld spárga
  • 3 szárított paradicsom
  • fél csokor turbolya
  • 1 csésze húsleves
  • 1 kupica balzsamecet
  • olívaolaj
  • bors

A jércemellet sózd és borsozd meg. Két evőkanál olívaolajon süsd elő mindkét oldalát. Ezután előmelegített sütőben süsd puhára. A spárga száraz végét távolítsd el, és forró, sós vízben főzd meg. A húsleveshez add hozzá a balzsamecetet, ízesítsd sóval, borssal, és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat. Tedd a meleg öntetbe a szárított paradicsomot és a durvára vágott turbolyát. A megsült jércemellre öntsd rá az öntetet, tedd mellé a spárgacsíkokat, és tálalhatod is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Avokádós csirkerolád

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 avokádó
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 citrom leve
  • 4 kanál olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 dl húsleves
  • 5 dkg vaj
  • petrezselyem
  • bors

A csirkemellet vágd fel vékony szeletekre, majd mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Az avokádók magját szedd ki, kapard ki a belsejüket, és pépesítsd őket. Utána ízesítsd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, majd keverd hozzá a reszelt sajtot. Kend meg a péppel a hússzeleteket, tekerd fel, és fogvájóval tűzd meg. Felhevített olajon süsd meg kicsit a húst, majd a roládokat tedd tűzálló tálba. Pakold a húsok köré a zöldbabot és a felvágott sárgarépát. Az egészre öntsd rá a húslevest, és előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süsd. A végén kend meg a húsokat olvasztott vajjal, szórd meg az egészet petrezselyemmel, és pár percre dugd vissza a sütőbe.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük