4 omlós sült tepsiben
A sült húsok elkészítése nagyszerűen alkalmas arra, hogy kiélhesd a kreativitásod. Bármilyen a hús, ezerféleképpen hangsúlyozhatod az ízét.
A világ legjobb receptjei sokszor egy véletlennek köszönhetőek, netán egy fontosnak hitt hozzávaló mással történő helyettesítésének. A legjobb szakácsok bátor és szárnyaló fantáziájú emberek, akik ki mernek törni a megszokott keretekből.
Ha soha nem sütöttél még húst, akkor itt az ideje, ha pedig profinak vallod magad, próbálj ki valami újat, ami üdítő szellőként hat a sötétedő, őszi napokon.
Fűszeres báránycomb
Hozzávalók:
- 1 kg báránycomb
- 1 kg burgonya
- 60 dkg paradicsom
- 1 citrom
- olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- 50 g reszelt parmezán
A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A báránycombot dörzsöld be a citromlével. Egy nagyméretű, olívaolajjal kikent tepsibe tedd bele a vékony szeletekre vágott krumplit, fűszerezd sóval, borssal, szórj szét a tetején kis darabokban két evőkanál vajat, és rakd rá a felkockázott paradicsomot. A finomra vágott petrezselymet és fokhagymát keverd össze a zsemlemorzsával és a reszelt citromhéjjal.
A felét keverd pasztává négy evőkanál olajjal. A másik felét pedig a reszelt parmezánnal. A báránycombot sózd, borsozd, és kend be mindenhol a petrezselymes pasztával, tedd a krumplis-paradicsomos ágyra, told a sütőbe, és egy óra alatt süsd meg. Majd kend be a hús tetejét és a burgonyákat a sajtos-petrezselymes keverékkel, és süsd még egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Steak zöldborsos mártással
Hozzávalók:
- 1 nagy szelet marhahátszín
- 1 evőkanál zöldbors
- 2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- olívaolaj
- fél citrom leve
- só
- bors
A hússzeletekről próbáld meg levágni a zsíros részt, majd hosszában vágd ketté. A szeleteket ízesítsd sóval és borssal, majd egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat süsd át. Ezután tepsiben, előmelegített sütőben süsd a húsokat készre - belül maradjanak rózsaszínek. A friss, törött zöldborsot forgasd meg az olívaolajban, öntsd fel a borral és a tejszínnel, és melegítsd össze. Tálalás előtt sózd meg, és adj hozzá pár csepp citromlevet. A szószt öntsd a húsra, és már tálalhatod is.
Jércemell zöld spárgával
Hozzávalók:
- 2 jércemell
- 1 csomag zöld spárga
- 3 szárított paradicsom
- fél csokor turbolya
- 1 csésze húsleves
- 1 kupica balzsamecet
- olívaolaj
- só
- bors
A jércemellet sózd és borsozd meg. Két evőkanál olívaolajon süsd elő mindkét oldalát. Ezután előmelegített sütőben süsd puhára. A spárga száraz végét távolítsd el, és forró, sós vízben főzd meg. A húsleveshez add hozzá a balzsamecetet, ízesítsd sóval, borssal, és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat. Tedd a meleg öntetbe a szárított paradicsomot és a durvára vágott turbolyát. A megsült jércemellre öntsd rá az öntetet, tedd mellé a spárgacsíkokat, és tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Avokádós csirkerolád
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 avokádó
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 citrom leve
- 4 kanál olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 50 dkg zöldbab
- 1 dl húsleves
- 5 dkg vaj
- petrezselyem
- só
- bors
A csirkemellet vágd fel vékony szeletekre, majd mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Az avokádók magját szedd ki, kapard ki a belsejüket, és pépesítsd őket. Utána ízesítsd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, majd keverd hozzá a reszelt sajtot. Kend meg a péppel a hússzeleteket, tekerd fel, és fogvájóval tűzd meg. Felhevített olajon süsd meg kicsit a húst, majd a roládokat tedd tűzálló tálba. Pakold a húsok köré a zöldbabot és a felvágott sárgarépát. Az egészre öntsd rá a húslevest, és előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süsd. A végén kend meg a húsokat olvasztott vajjal, szórd meg az egészet petrezselyemmel, és pár percre dugd vissza a sütőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka