4 rakottas vacsorára
Végy elő egy tűzálló tálat, dobálj bele egészséges hozzávalókat, szórd meg egy kis sajttal, és hamarosan kész a vacsora a család örömére.
Rakott zöldség
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 40 dkg sárgarépa
- 1 fej zsenge karalábé
- 4 dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só és törött bors
Pirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, és add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét tisztítsd meg, majd kockázd fel. Egy kis tepsit kenj ki olajjal. A tojásokat a tejföllel és egy evőkanál olajjal verd fel, és kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítsd. Egy réteg rizst teríts a tepsibe, szórj rá kevés sárgarépakockát, majd locsold le a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintesz meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytasd, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 25 percig.
Márványsajtos rakott zöldség
Hozzávalók:
- 45 dkg burgonya
- 45 dkg sárgarépa
- 45 dkg padlizsán
- 14 dkg márványsajt
- 1 csokor újhagyma
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos, tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.
Zelleres rakottas sonkával
Hozzávalók:
- 18 dkg krémsajt
- 12 vékony szelet sonka
- 4 szál szárzeller
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- 1 csomó újhagyma
- zellersó
- bors
Vágd három egyenlő darabra a megtisztított szárzellert. Csavarj egy-egy zellerdarabot minden szelet sonkába, majd helyezd őket egy tűzálló tálba. Vágd karikára az újhagymát, és szórd a sonkatekercsek tetejére. Fűszerezd a zellersóval és a borssal. Keverd el a krémsajtot a joghurttal, és borítsd a sonkákra. Mindegyiket szórd meg egy evőkanál parmezánnal, és a közepes hőfokra állított sütőben süsd addig, amíg a sajt megpirul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 3 közepes cukkini
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 doboz paradicsompüré - 2x300 g
- 14 dkg fekete olajbogyó
- 30 dkg zöld bab
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott rozmaring
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 5 dkg szendvicskrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes bagett
Forrósítsd fel az olajat, tedd bele a cukkinit, és közepes lángon süsd 10 percig, amíg megpuhul, és enyhén megbarnul. Öntsd hozzá a bort, és forrald együtt pár percig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a paradicsompürét, az olajbogyót, a babot és a friss rozmaringot. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 5 percig. Sózd ízlésed szerint. Melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a szendvicskrémet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd kend meg vele vékonyan a kenyérszeleteket. Merd egy tűzálló tálba a babos keveréket, helyezd a tetejére a megkent kenyérszeleteket, és pirítsd aranyszínűre 5-10 perc alatt.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség