4 rakottas vacsorára

Készítsd el gyorsan!

Végy elő egy tűzálló tálat, dobálj bele egészséges hozzávalókat, szórd meg egy kis sajttal, és hamarosan kész a vacsora a család örömére.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 fej zsenge karalábé
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só és törött bors

Pirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, és add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét tisztítsd meg, majd kockázd fel. Egy kis tepsit kenj ki olajjal. A tojásokat a tejföllel és egy evőkanál olajjal verd fel, és kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítsd. Egy réteg rizst teríts a tepsibe, szórj rá kevés sárgarépakockát, majd locsold le a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintesz meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytasd, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 25 percig.

Márványsajtos rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 45 dkg burgonya
  • 45 dkg sárgarépa
  • 45 dkg padlizsán
  • 14 dkg márványsajt
  • 1 csokor újhagyma

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos, tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.

Zelleres rakottas sonkával

Hozzávalók:

  • 18 dkg krémsajt
  • 12 vékony szelet sonka
  • 4 szál szárzeller
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 csomó újhagyma
  • zellersó
  • bors

Vágd három egyenlő darabra a megtisztított szárzellert. Csavarj egy-egy zellerdarabot minden szelet sonkába, majd helyezd őket egy tűzálló tálba. Vágd karikára az újhagymát, és szórd a sonkatekercsek tetejére. Fűszerezd a zellersóval és a borssal. Keverd el a krémsajtot a joghurttal, és borítsd a sonkákra. Mindegyiket szórd meg egy evőkanál parmezánnal, és a közepes hőfokra állított sütőben süsd addig, amíg a sajt megpirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 3 közepes cukkini
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 doboz paradicsompüré - 2x300 g
  • 14 dkg fekete olajbogyó
  • 30 dkg zöld bab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott rozmaring
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 5 dkg szendvicskrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes bagett

Forrósítsd fel az olajat, tedd bele a cukkinit, és közepes lángon süsd 10 percig, amíg megpuhul, és enyhén megbarnul. Öntsd hozzá a bort, és forrald együtt pár percig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a paradicsompürét, az olajbogyót, a babot és a friss rozmaringot. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 5 percig. Sózd ízlésed szerint. Melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a szendvicskrémet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd kend meg vele vékonyan a kenyérszeleteket. Merd egy tűzálló tálba a babos keveréket, helyezd a tetejére a megkent kenyérszeleteket, és pirítsd aranyszínűre 5-10 perc alatt.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük