
4 rakottas vacsorára
Végy elő egy tűzálló tálat, dobálj bele egészséges hozzávalókat, szórd meg egy kis sajttal, és hamarosan kész a vacsora a család örömére.

Rakott zöldség
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 40 dkg sárgarépa
- 1 fej zsenge karalábé
- 4 dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só és törött bors
Pirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, és add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét tisztítsd meg, majd kockázd fel. Egy kis tepsit kenj ki olajjal. A tojásokat a tejföllel és egy evőkanál olajjal verd fel, és kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítsd. Egy réteg rizst teríts a tepsibe, szórj rá kevés sárgarépakockát, majd locsold le a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintesz meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytasd, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 25 percig.
Márványsajtos rakott zöldség
Hozzávalók:
- 45 dkg burgonya
- 45 dkg sárgarépa
- 45 dkg padlizsán
- 14 dkg márványsajt
- 1 csokor újhagyma
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos, tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.
Zelleres rakottas sonkával
Hozzávalók:
- 18 dkg krémsajt
- 12 vékony szelet sonka
- 4 szál szárzeller
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- 1 csomó újhagyma
- zellersó
- bors
Vágd három egyenlő darabra a megtisztított szárzellert. Csavarj egy-egy zellerdarabot minden szelet sonkába, majd helyezd őket egy tűzálló tálba. Vágd karikára az újhagymát, és szórd a sonkatekercsek tetejére. Fűszerezd a zellersóval és a borssal. Keverd el a krémsajtot a joghurttal, és borítsd a sonkákra. Mindegyiket szórd meg egy evőkanál parmezánnal, és a közepes hőfokra állított sütőben süsd addig, amíg a sajt megpirul.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 3 közepes cukkini
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 doboz paradicsompüré - 2x300 g
- 14 dkg fekete olajbogyó
- 30 dkg zöld bab
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott rozmaring
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 5 dkg szendvicskrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes bagett
Forrósítsd fel az olajat, tedd bele a cukkinit, és közepes lángon süsd 10 percig, amíg megpuhul, és enyhén megbarnul. Öntsd hozzá a bort, és forrald együtt pár percig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a paradicsompürét, az olajbogyót, a babot és a friss rozmaringot. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 5 percig. Sózd ízlésed szerint. Melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a szendvicskrémet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd kend meg vele vékonyan a kenyérszeleteket. Merd egy tűzálló tálba a babos keveréket, helyezd a tetejére a megkent kenyérszeleteket, és pirítsd aranyszínűre 5-10 perc alatt.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség