3 finom és gyors recept 400 kalória alatt
Fogyókúrázol? Vagy csak odafigyelsz arra, mit eszel? Ráadásul nincs sok időd a konyhában bíbelődni? Akkor próbáld ki receptjeinket!
Brokkolis sonkatekercs
Hozzávalók:
-
50 dkg brokkoli
-
3 dkg vaj
-
2 dl tej
-
2 evőkanál liszt
-
16 szelet gépsonka
-
só
-
őrölt bors
-
őrölt szerecsendió
A brokkolit szedd rózsáira, sós vízben főzd puhára, és burgonyatörővel pépesítsd. Megolvasztott vajon pirítsd világosra a lisztet, öntsd fel tejjel, kevergetve főzd sűrűre.
A tűzről levéve sózd, borsozd, add hozzá a püréhez. A sonkaszeleteket egyenként kend meg a kihűlt krémmel, csavard fel, és hűtsd be.
Paradicsomleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
- 1 evőkanál rozmaring
-
1 evőkanál olívaolaj
-
3 paradicsom
-
1 konzerv csicseriborsó
-
1 húsleveskocka
-
1 gerezd fokhagyma
Futtasd meg a fokhagymát az olívaolajon egy lábosban, keverd hozzá a paradicsomot, nyomkodd szét, és főzd, amíg puha nem lesz. Add hozzá a csicseriborsót, 1 liter vizet, a leveskockát és a fűszereket. Fedő alatt forrald kis lángon 10 percig. A végén szedd ki a paradicsom héját.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Padlizsános penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dl paradicsomos tésztaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes padlizsán
- 1 vöröshagyma
- bazsalikom
Főzd meg a tésztát só és zsiradék nélkül. Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a padlizsánt, majd párold 8 percig, amíg a hagyma megpirul kissé. Keverd bele a fokhagymát, párold 3 percig. Add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, és forrald fel. Kis lángon főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával és a parmezánnal.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség