3 ízletes töltött hús
Húsimádó a párod, te pedig egy kis változatosságra vágysz? Íme, 3 ötlet, amivel feldobhatod az egyszerű húsos falatokat, legyen az csirke, bárány vagy sertés.
Brandys szilvával töltött hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet húsos szalonna
- 10 dkg kemény szilva
- 6 dkg magozott aszalt szilva
- fél dl brandy
- 4 evőkanál olaj
A körethez:
- 2 közepes cukkíni
- 4 adag burgonyapüré
A megmosott, kimagozott szilvákat az aszalt szilvával együtt vágd össze. Locsold meg a brandyvel, és 10-15 percre tedd félre.
A húsokat hegyes késsel szúrd fel, és töltsd bele a szilvatölteléket. Sózd és borsozd meg, majd minden csirkemellet tekerj egy-egy szelet szalonnába. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön – süsd meg a húsokat, tedd félre, és tartsd melegen. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra tegyél egy pici vizet, forrald össze, hogy legyen szaftod. A felkarikázott cukkínit sózd meg, és ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel is megszórhatod, végül süsd meg. Helyezd tányérra a meleg burgonyapürét, a sült cukkínit, a felvágott húst, és locsold meg a szafttal.
Töltött báránybordák roston sütve
Hozzávalók:
- 8 vastag szelet bárányborda
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 1 csomó petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- 1 kiskanál fokhagymás só
- 2 evőkanál olaj
A vastag báránybordák húsos oldalát éles késsel - a hús lapjával párhuzamosan – vágd be, majd a kés hegyével tágítsd ki. A megtisztított gombát és a sonkát finomra vágd össze, de le is darálhatod. Fűszerezd meg fokhagymás sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és ezt a keveréket töltsd bele a bordákba. A töltőnyílást fogvájóval tűzd össze. Végül szórd meg a húst még egy kis fokhagymás sóval és őrölt borssal, kend meg olajjal, majd parázs fölött, mindkét oldalán süsd pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Töltött fasírozott
Hozzávalók:
-
1 kg darált sertéshús
-
1 szál lángolt kolbász
-
3 db szikkadt zsemle
-
3 tojás
-
1 kisebb vöröshagyma
-
tej
-
kevés olaj
-
só
-
bors
-
zsemlemorzsa
A kis kockákra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon. A zsemléket áztasd tejbe, és miután jól kinyomkodtad, a hagymával és az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd, és ízlés szerint ízesítheted még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel vagy őrölt pirospaprikával. A jól összedolgozott masszából formálj hosszúkás cipót, lapítsd ki, és hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt. Mindkét oldalról és a végekről hajtsd rá a masszát. A húst helyezd tepsibe, a tetejét kend meg kevés olajjal, és szórd meg finomra szitált zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben - lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka