3 ízletes töltött hús
Húsimádó a párod, te pedig egy kis változatosságra vágysz? Íme, 3 ötlet, amivel feldobhatod az egyszerű húsos falatokat, legyen az csirke, bárány vagy sertés.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brandys szilvával töltött hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 10 dkg kemény szilva
  • 6 dkg magozott aszalt szilva
  • fél dl brandy
  • 4 evőkanál olaj

A körethez:

  • 2 közepes cukkíni
  • 4 adag burgonyapüré

A megmosott, kimagozott szilvákat az aszalt szilvával együtt vágd össze. Locsold meg a brandyvel, és 10-15 percre tedd félre.

A húsokat hegyes késsel szúrd fel, és töltsd bele a szilvatölteléket. Sózd és borsozd meg, majd minden csirkemellet tekerj egy-egy szelet szalonnába. Kevés felforrósított olajon - kis lángon, hogy belül is átsüljön – süsd meg a húsokat, tedd félre, és tartsd melegen. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra tegyél egy pici vizet, forrald össze, hogy legyen szaftod. A felkarikázott cukkínit sózd meg, és ízlés szerint kevés borssal vagy őrölt zöldfűszerrel is megszórhatod, végül süsd meg. Helyezd tányérra a meleg burgonyapürét, a sült cukkínit, a felvágott húst, és locsold meg a szafttal.

Töltött báránybordák roston sütve

Hozzávalók:

  • 8 vastag szelet bárányborda
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • kevés őrölt bors
  • 1 kiskanál fokhagymás só
  • 2 evőkanál olaj

A vastag báránybordák húsos oldalát éles késsel - a hús lapjával párhuzamosan – vágd be, majd a kés hegyével tágítsd ki. A megtisztított gombát és a sonkát finomra vágd össze, de le is darálhatod. Fűszerezd meg fokhagymás sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és ezt a keveréket töltsd bele a bordákba. A töltőnyílást fogvájóval tűzd össze. Végül szórd meg a húst még egy kis fokhagymás sóval és őrölt borssal, kend meg olajjal, majd parázs fölött, mindkét oldalán süsd pirosra.

Töltött fasírozott

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej
  • kevés olaj
  • bors
  • zsemlemorzsa

A kis kockákra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon. A zsemléket áztasd tejbe, és miután jól kinyomkodtad, a hagymával és az elhabart tojásokkal együtt add a húshoz. Sózd, borsozd, és ízlés szerint ízesítheted még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel vagy őrölt pirospaprikával. A jól összedolgozott masszából formálj hosszúkás cipót, lapítsd ki, és hosszában fektesd rá a lángolt kolbászt. Mindkét oldalról és a végekről hajtsd rá a masszát. A húst helyezd tepsibe, a tetejét kend meg kevés olajjal, és szórd meg finomra szitált zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben - lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva - süsd pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló