18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mi történik a női testtel orgazmus nélkül? Ilyen hatása van a kielégületlenségnek

Ezért nem érdemes mellőzni a gyönyöröket.

Az orgazmus pozitív hatásait sok esetben nem csak a tartósan egyedülállók mellőzik. A kielégítő szexuális együttlét a legjobbnak tűnő párkapcsolatból is hiányozhat. A testi örömök nélkülözése - attól függően, hogy milyen szituációban áll fenn - testileg és lelkileg megviselheti az embert.

Az orgazmushiány nem feltétlenül egyenlő a szexualitás hiányával, de több okból is sürgősen megoldást igényel. Bár az önkielégítés ideig-óráig pótolhatja az élvezeteket, a kielégületlenségnek hosszú távon a kapcsolat megromlása mellett további negatív hatásai lehetnek.

Orgazmus nélkül egyedül vagy párban

Ha két kapcsolat között huzamosabb idő telik el, az ember egyebek között a szexet is kénytelen mellőzni. Az önkielégítéssel egy ideig elodázhatóak az ebből eredő problémák, így a feszültség megnövekedése vagy a vágyak elnyomása, ráadásul további előnyei is ismertek, az ilyen módon elért orgazmus mégsem ér fel egy szerelmi kapcsolat intim pillanatával, ami ideális esetben sokkal több egy stresszoldó kielégülésnél.

Előfordul olyan eset is, amikor párkapcsolatban, rendszeres szex mellett sem történik meg a kielégülés. Az orgazmuszavar számos testi vagy lelki okra visszavezethető, gyakori probléma, amit azonban nagyon sok nő rosszul kezel. Bár nem kizárt, hogy a kielégülés nélkül végződő szex a lelki meghittséget magában foglalja, mindez hosszú távon törvényszerűen hiányérzettel töltheti el az érintett nőt, míg a férfi akár kudarcként is megélheti azt, hogy képtelen őt a csúcsra juttatni.

A megoldás nem olyan nehéz

Az önbizalmat romba dönti, és a kapcsolatot is elmérgesíti, ha a nő a szex során, lemondva a gyönyörökről, kizárólag a férfi igényeire koncentrál, vagy színleli az élvezetet, míg az orgazmusélményt a valóságban mellőzi, esetleg egyedül, önmagának szerzi meg.

Az őszinte, nyílt kommunikáció elengedhetetlen része egy jó kapcsolatnak, a helyzet pedig nagy valószínűséggel közös erővel könnyen orvosolható. Van, akinél a hosszabb előjáték, egy-egy új póz vagy a csikló helyes kényeztetése a megoldás kulcsa, ehhez pedig a legtöbbször elegendő a test jobb megismerése, egy csipetnyi odafigyelés és türelem.

Abban az esetben is felvetődik a kérdés, ha egy alapvetően jól működő, hosszú távú kapcsolat kerül hullámvölgybe, és egy hosszabb periódus erejéig a szex is elmarad, esetleg a minőségét tekintve romlik. Bár természetes, hogy a szexuális éhség idővel változhat, és a külső környezet is hatással lehet egy-egy időszakra, a megoldást itt sem jó sokáig halogatni, hiszen egy labilis kapcsolat az élet más területein is rossz teljesítményt eredményezhet.

Az orgazmus hatásai

A testi gyönyörök a testre és a lélekre is jó hatással vannak, ezért több okból sem érdemes megvonni a szervezettől. Az orgazmus következtében felszabaduló endorfin igazi stresszoldó hatása mellett a fizikai rosszullét kezelésére is megfelelő. A kielégítő szex ugyanis erős fájdalomcsillapító hatással bír, így hatékonyan megszünteti a fejfájást. Ha pedig mindez rendszeresen történik, a bőrszépítő hatás sem marad el.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ez a lelki egészség szempontjából is fontos: hiánya ugyanis erősíti a szorongást, és hajlamossá tesz a depresszióra, továbbá a pszichoszomatikus betegségek kockázatát is növeli. Ezzel szemben a kielégülés valóságos csodát művel a lélekkel: a hiánytalanul megélt szexualitáson túl a szeretettség érzése és az ölelés is erősíti az a önbizalmat és a felek önmagukról alkotott pozitív képét. A szex közben termelődő oxitocin továbbá a ragaszkodást is szorosabbá teszi, tartósítva ezzel a kapcsolatot. 

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük