Minden klappol, de a szex nem az igazi: ilyenkor mi van? A szakértő válaszolt
Egy kérdés, amiben nehéz kompromisszumot kötni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha épp a szex a legfontosabb jelzés azzal kapcsolatban, hogy tényleg a számodra megfelelő társra leltél-e, illetve valóban minden rendben van-e a lelked legmélyén. Nem érdemes szőnyeg alá söpörni a testiséggel kapcsolatos problémákat, az intimitás hiánya hosszú távon ugyanis szétszedi a párkapcsolatot. A kérdés tehát az, képes vagy-e éppen őt igazán közel engedni magadhoz?

Mérlegre tett együttlét

Előfordulhat, hogy bár szinte mindenben egyezik ízlésetek, és harmonikusan kiegészítitek egymást a hétköznapok tevékenységeiben, sőt, még a céljaitokat is sikerül összeegyeztetni, az ágyban mindketten másra vágytok. Van ilyen, eltérő habitus, vérmérséklet, szexuális potenciál. Sajnos ez nagyon törékennyé tehet egy viszonyt. Bármi másban könnyebb ugyanis kompromisszumot kötni, ezen a téren viszont egy patthelyzet a szakítással egyenlő.

Nincs más út, mint a maximális őszinteség. Mondd el, mit szeretnél, és mire vagy hajlandó! Hallgasd meg őt, miről mond le, mennyit vállal be a kedvedért! Elvileg meg lehet egyezni a szenvedély mértékében is, de csak akkor, ha egyikőtök sem megy bele olyanba, ami neki nem jó, illetve nem fosztja meg magát semmitől, amire szüksége van.

Áldatlan állapot a hálószobában

Előfordulhat az is, hogy valamilyen lelki folyamat akadályoz meg téged vagy őt, netán mindkettőtöket abban, hogy igazán feloldódjatok a szexben. Ilyen lehet például a gyerekvállalástól való tudattalan félelem. Ha bármi zavar benneteket ezen a téren, éppen azzal védekeztek, hogy megpróbáljátok minimalizálni azt az esélyt, hogy utód származzon a kapcsolatból.

Amennyiben komolyan terveztek egymással, fontos tehát tisztázni, szeretnétek-e gyereket, és melyikőtök hol tart ezzel kapcsolatban. A párodnak tudnia kell arról, ha neked most még a karriered a fontosabb, vagy külföldi munkavállalást tervezel, esetleg csak élni szeretnéd szabadon az életedet. Nem az a megoldás, hogy egyre jobban viszolyogsz vele ágyba bújni, miközben ő már a fiatok, lányotok nevén gondolkozik.

Az exek hatalma

Bizony, egy elvarratlan lelki kötődés, mondjuk egy lezáratlan korábbi kapcsolat is megronthatja kettőtök felszabadult szexuális életét. Ha a lelkedben még nem vagy túl az előző szerelmen, akaratod ellenére, tudattalanul hasonlítod össze őt a mostani pároddal. Nem valószínű, hogy az utóbbi javára írod fel aztán a különbségeket. A hiányérzet ráadásul megszépíti az emlékeket, így folyamatosan csalódottnak érzed magad.

Úgy tapasztalod, a nyomába se érhet a réginek, akivel most vagy együtt. Amíg tehát nem tudod végleg elengedni az előző párodat, esélyed sincs arra, hogy megérkezz ebbe az új kapcsolatba. Hiszen éppen az nem valósulhat meg boldog szex nélkül, ami egy jól működő párkapcsolat kiindulópontja: a tökéletes bizalom, amiben a két fél valóban eggyé válik.

Ezt is szeretjük