18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Friss felmérés! Ennyire fontos a szex a magyar nőknek

Egyetértesz?

A felmérés eredményeiből az is kiderül, milyen gyakran bújnak ágyba a magyar nők.

Ha párkapcsolatban élsz, ha nem, bizonyára neked is van álláspontod arról, mennyire fontos egy párkapcsolatban a szex, illetve a jó szex.

Mivel a kérdés sokakat foglalkoztat, az egyik európai gyógyszergyártó cég is megkísérelte megszerezni rá az általános női választ, mégpedig egy több mint hétezer nőt bevonó felmérés keretében, amelynek eredményeit nemrégiben hozták nyilvánosságra.

A felmérésből egyéb országok lakóinak véleménye mellett az is kiderült, mennyire fontos a magyar nők számára a szex. Emellett sok más érdekes adatra is fény derült a résztvevők válaszai alapján.

A felmérés részletei

A nemzetközi felmérést 14 országban, köztük közép-kelet-európai országokban, valamint Nagy-Britanniában, Ausztriában, Spanyolországban, Litvániában, Kazahsztánban, Oroszországban és Vietnamban végezték, 15 és 49 év közti nők körében. A felmérés kérdései kitértek a védekezési módszerekre, az érzelmi kérdésekre és a terhességmegszakításra is.

A magyar nők és a szex

Magyarországon ötszáz nőt kérdeztek meg a felmérést végzők. A magyar nőknek a válaszok szerint a jó szex nagyon fontos. Arról is nyilatkoztak, milyen gyakran bújnak ágyba. A megkérdezettek 29%-a hetente háromszor, 20%-uk hetente kétszer, 16%-uk pedig heti egy alkalommal szeretkezik.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

További érdekességek

Bár társadalmilag nem túl elfogadott, hogy valaki anélkül feküdjön le egy férfival, hogy szeretné őt, illetve párja lenne, a megkérdezett magyar nők szerint szerelem nélkül is jó lehet a szex, 1/5-ük legalábbis így látja.

A résztvevőket a fogamzásgátlásról is kérdezték, amit válaszaikban egyöntetűen fontos kérdésnek láttak. Az ötszáz megkérdezett 30%-a óvszerrel, 28%-a tablettával akadályozza meg a nem kívánt terhességet. 13% ugyanakkor semmilyen módon nem védekezik, csupán a nem túl biztonságos megszakításos módszerrel, valamint a szintén rizikós naptármódszerrel.

A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, a résztvevők közül hány nőnek volt már terhességmegszakítása. 14%-ban a résztvevők azt felelték, átestek már ilyen beavatkozáson.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük