18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mi akadályozhat az orgazmus elérésében?

Nem is gondolnád

Nem csak testi okai lehetnek, ha nem sikerül eljutnod a csúcsra. Tudd meg, még mi lehet akadály.

Van kivel, és mégsem jön igazán össze? Nem biztos, hogy frigid vagy. Több olyan rejtett ok is meghúzódhat a háttérben, amely tudattalanul akadályozza meg, hogy élvezd a szexet.

Nem engedem meg ezt neki

Minden stimmel közöttetek, egyedül az ágyban érnek kudarcok? Érdemes elgondolkodnod azon, vajon nincs-e benned valahol, nagyon mélyen egy fék, amely visszatart attól, hogy "ezt" megtedd vele. Ilyenkor tehát olyan lelki korlátokat keresünk, amelyek a szexualitástól óvnak téged. 

Számos példát sorolhatnék: a terhességtől félsz, mert sok nő veszített gyereket a családodban, netán valaki bele is halt a szülésbe és így tovább.

Valamelyik női felmenődet bántotta egy férfi, megerőszakolta, és szolidaritásból - az ő fájdalmas tapasztalásai miatt - mocskos dolognak tartod a szexet. Sőt. Valaki apácának készült, majd, mondjuk, egy nagy szerelem miatt lemondott arról, hogy csak a hitének éljen, és te - akár közvetve is, ha például a nagymamádról van szó - ennek az áldozatnak köszönheted az életedet. Ilyenkor a hálából táplálkozó lojalitás érzése vezet a lelkedben, amikor megfosztod magad a testi élvezetektől.

Nem engedem magam át neki

Merőben eltérő indíttatásról van szó, ha az aktuális férfiban valaki mást is keresel, látsz, semmint egy partnert, valódi társat. Kérdés ilyenkor, kit és miért vetítesz rá. Netán az apádat találtad meg benne, hiszen hiányzik a gyerekkorodból az a szeretet, amit csak ő nyújthatott volna. Most rábukkantál a "mására", és a hétköznapokban megpróbálsz magadnak lecsípni egy kicsit az elmulasztott atyai gondoskodásból? Ennek az érthető, ám lehetetlen elvárásnak épp az ágyban fizetheted meg az árát. Hiszen, ha a férfiban az apádat látod, ez a projekció sajnos éjszaka sem tűnik el a lelkedből.

Ugyanígy gátja lehet a felszabadult szexuális életednek, ha az anyád nevében tudattalanul megoldást keresel a szüleid házasságára. A nő háttérbe szorul benned, és csak a feladat hajt, a párodat pedig felhasználod hozzá, így bizony nehezen éled meg vele az intimitást.

Nem lehet baj, ha kontrollálok

Az előbbi két esettől az különbözteti meg a harmadikat, hogy az erős önkontroll nem csupán a szexualitás területén, de szinte mindenütt jelen van az életedben. Nem eszel jókat, nehogy meghízz, nem iszol egyáltalán alkoholt, nehogy ellazulj, netán túlmenj a határaidon és így tovább.

Belátható, hogy egy ilyen helyzet - az orgazmusról van szó -, amikor a tökéletes feloldódás állapotába kerülhetsz, amikor a tudatos éned kikapcsol egy időre, nagy félelmet kelt benned. Mivel tehát nem tudsz mit kezdeni a kiszolgáltatott állapotokkal - és ide tartozik bizony a részegség, kielégülés is -, nagyon koncentrálsz arra, hogy ne engedd ki a kezedből az irányítást. Ezért nem jutsz el a szexben az orgazmusig.

Ilyenkor az okokat általában a kora gyermekkorig vezethetjük vissza. Ha ugyanis ott elveszett az ősbizalom, ha valami miatt - például egy ideig elválasztottak édesanyádtól - a létbizonytalanság érzését tapasztaltad meg, ez a legfőbb túlélési stratégiád: addig vagyok biztonságban, amíg magamra vigyázok.

Feltárni, elfogadni, elengedni

A családállítás módszere tudja megmutatni neked, pontosan miről is van szó az esetedben. Érdemes megvizsgálni ugyanis, hogy minden férfi közeledése ezt váltja-e ki belőled, avagy csupán egy bizonyos partnernél fordul elő. Vajon a saját életed történései miatt aktiválódott ez a bizonyos lelki blokk - téged bántott egy férfi, esetleg elvesztetted a nagy szerelmedet, és így is megpróbálsz hűséges maradni hozzá -, netán valamilyen családi történet következményei hatnak rád?

A felállítás során derülhetnek ki bizonyos apró részletek, fontos nüánszok, amelyek feltárják azt is, mi a teendőd a továbbiakban. A tudattalan folyamatok
felszínre hozása után már tudatosan is mérlegelhetsz: mi mennyit ér meg neked, és biztosan a te dolgod-e, amit bevállaltál?

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük