18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

- Sosem volt még orgazmusom

Bennem van a hiba?

Ne titkold el, ha gondot okoz számodra a szexualitás élvezése. Fontos figyelmeztetést hordoz.

Lehet élni nélküle, más kérdés, hogy érdemes-e? Fontos figyelmeztetést jelent ugyanis, ha képtelen vagy eljutni a csúcsra. Ha kizárjuk azokat az eseteket, amikor valamilyen szervi ok, illetve például betegség akadályoz meg abban, hogy a partnereddel a testi kielégülést is élvezhesd, rejtett lelki okokhoz jutunk. Így derítheted ki, melyek lehetnek ezek. 

A testiséghez, szexualitáshoz való viszonyunkat alapvetően befolyásolhatják a felmenőinkkel történtek.

Ha például valamelyik női családtagod nemi erőszak áldozata volt, netán a vallási meggyőződése miatt utasította el a szexualitás örömét, esetleg a nagymama a nagy szerelem miatt ugrott ki az apácarendből, vagyis a hitét áldozta fel azért, hogy gyerekeket hozhasson világra, egy később született családtag tudattalanul is szolidaritást vállalhat vele.

Az ösztön és a morál konfliktusa

A családállítás azt feltételezi, hogy egy-egy meghatározó esemény érzések, megoldási stratégiák, minták formájában öröklődik generációkról generációkra, a leszármazók működését tudattalanul befolyásolva.

Nagyon gyakran élet-halál kérdését érintik, hiszen például, ha a nagymama apáca marad, nem született volna meg az anya, aki így nem hozta volna világra azt a lányt, aki most, talán eltévesztett hálából, úgy próbál szolidáris lenni a nagymamával, hogy megfosztja magát a testi élvezetektől.

A szexualitás, amely a nők ösztöneiben általában az élet folytatását jelenti, sokszor épp a halállal kapcsolódik össze a nő lelke legmélyén. Ha az a bizonyos családi történet valamilyen tragédiáról szólt, gyerekvesztésről, vagy valaki belehalt a szülésbe, akkor a félelem és tudattalan védekezés - csak nehogy teherbe essek - megnyilvánulása lehet ilyenkor a szexuális, lelki görcsösség.

A férfi hibája?

Nem olyan egyszerű tehát a férfiak nyakába varrni azt, ha egy nőnek nincs orgazmusa. Mert még az is lehet, hogy az adott partner valóban nem azt nyújtja, amire az adott nőnek szüksége volna, ám egy ilyen férfi kiválasztása olykor nagyon is célzott. A lelkünk legmélyén szunnyadó, és minket vezérlő érzések általában erősebbek ugyanis a vágyainknál. A családi lojalitást pedig a legegyszerűbb úgy megvalósítani, ha olyan pasit választunk ki, akivel gondjaink lesznek az ágyban.

Orgazmus volt?

Ha bizonytalan vagy abban, orgazmusod volt-e, íme, néhány jel, mely eligazít.

A gyereklélek hatalma

Egyéb, rejtett összefüggések is lehetnek ugyanakkor az elmaradt orgazmusok hátterében, ezért minden esetet egyedileg vizsgálunk meg a családfelállítások során. Nagyon gyakori például, hogy a szülők házasságának kudarca, boldogtalansága miatt a gyerekük segítő szándékkal tudattalan fogadalmat tesz.

Amennyiben például az anyja nem jön ki az apjával, inkább valaki másra vágyik a lelke legmélyén, a lánya kétféle módon is besegíthet neki. Lelki társa lesz - az anyja helyett - az apjának, ezzel próbálva visszatartani a szintén boldogtalan apát attól, hogy kilépjen a családból. Ilyenkor nem ritka, hogy a szoros apa-lánya kapcsolat miatt a lány az apja képét vetíti rá aztán a saját partnereire, és bizony ez az összekavarodás akadályozza meg a testiség élvezésében.

Az is lehet, hogy az anyjához hű - például úgy véli, tartozik az életéért cserébe ezzel, így kell meghálálnia, hogy az anyja az apjával maradt miatta -, és azért nem jut el az orgazmusig, mert - a megfejtése szerint - az anyja is biztosan szenvedett az ágyban, azaz csak kötelességszerűen tűrte el az apja közeledését. 

Tudatosítani, elfogadni, elengedni

Van még egy helyzet, amit érdemes figyelembe venni. A szexualitás sokak lelkében bizonyos fokú birtoklást jelent. Egy nő tehát így is lázadhat a férfi ellen, ha nem adom oda magam teljesen neki, nincs hatalma felettem. Mondanom sem kell, egy ilyen indíttatásnak is számos családi hátterű oka lehet. A családfelállítás úgy tud segíteni ilyenkor, hogy megmutatjuk: ami a korábbi generációkban történt, az mind odatartozik.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Lehet, hogy nem minden alakult optimálisan, lehet, hogy komoly veszteségeket, fájdalmakat okozott a szexualitás valamelyik, netán több felmenőnknek is, ez azonban az ő sorsuk része volt. Egy később született családtag nem tud segíteni nekik, sőt, épp azért lehet boldogabb náluk, mert a saját sikereivel ad értelmet annak, hogy a szülei, nagyszülei esetleg áldozatokra kényszerültek.  

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

OLVASD EL EZT IS!

szomoru szoke no
  • szex
  • párkapcsolati probléma

Nem élvezed a szexet?

Ezt is szeretjük