18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hány évesen a legjobb a szex?

Ezt vallja a legtöbb nő

Vajon melyik életszakaszban lehet a legboldogabb a szexuális élet? Ezt mondja egy felmérés.

Sokszor, sokan voltak már kíváncsiak arra, hogy melyik életkor a legkedvezőbb a szexre nézve, ám a felmérések nem mindig hoztak egybevágó eredményt. Tavaly a Lovehoney nevű brit erotikus webáruház igyekezett kikalkulálni, vajon melyik korosztály lehetne a legbüszkébb lepedőnyűvő.

A kérdőívre 1281 ember válaszolt, és ebből az derült ki, hogy a nők 28 éves korukban élvezik a leginkább a szexet, míg a férfiak 33 évesen.

Fiatalság, bohóság

Ám mégsem ebben az időszakban szeretkeztek a legtöbbet. Míg a nők 25 évesen, a férfiak 29 évesen örvendhettek a legtöbb romantikus éjszakának. Mindez nemcsak arra világíthat rá, hogy a gyakorlat fontos tényező az elégedettségben, de arra is, hogy a kor előrehaladtával talán a növekvő felelősség, a családi kötelezettségek és egyéb tényezők vonhatják el a figyelmet a szexuális életről, a testi változások mellett.

Persze több tényező is hatással van arra, ki mikor élvezi legjobban a szerelmes pillanatokat. Függ a tapasztalattól, az adott élethelyzettől, de vannak korábban és később érő típusok is. Gyakran a férfiaknak és a nőknek is időbe telik, míg kitanulják saját testük és orgazmusuk működését, ami szintén befolyásolhatja az elégedettségi szintet.

Ugyanakkor a kapcsolatnak is megvannak a maga fázisai, melyek a vágyat sem hagyják érintetlenül. Természetes, hogy a rózsaszín köd szakaszában számolnak be a legtöbben ágyrengető szexről. Ebből a felmérésből arra is fény derült, hogy míg a férfiak átlagosan 18 évesen, a nők 17 éves korukban vesztették el a szüzességüket.

Idősebbek is elkezdhetik

Van azonban még egy jeles fordulópont a nők életében, legalábbis egy másik kutatás szerint. Ez pedig a 40. életév, illetve az ahhoz való közeledés, a harmincadik éveik vége. Ekkor - a tanulmány alapján - a nők étvágya biológiai órájuk sürgetésének engedve növekszik. Úgy tűnik, ekkor kap csak igazán szárnyakat a szexuális fantáziálás, és a legtöbb viszony is ekkor születik, aminek a kapuzárási pánik is oka lehet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kilencszáz nő részvételével zajló kutatásban két korcsoportra osztották a delikvenseket, az egyikbe a 19 és 26 év közöttiek, a másikba a 27 és 45 év közöttiek tartoztak. Sokkal inkább fűtötte a vágy azokat, akik a középmezőnybe tartoztak, vagyis 40 felé közelítettek, mint fiatalabb és idősebb társaikat, és hajlandóbbnak mutatkoztak a kalandokra is.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük