8 étel márciusban, ami fedezi a napi vitaminszükségletet: ezeket egyétek

A tavasz hajnalán is van hová nyúlni egy kis vitaminért.

Vitaminforrások március
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár vége a télnek, és a rossz időt lassanként a kellemes tavasz váltja fel, még vannak hűvös napok, és bizony a megfázás is lesben állhat. A hónapok óta őrködő immunrendszer sem fáradhatatlan azonban, ezért fontos, hogy tavasszal némi erősítést kapjon - vitamindús táplálkozás segítségével.

A következő nyolc márciusi vitaminforrás étrendbe iktatásával a család napi vitaminszükséglete jól fedezhető.

C-, A-, D-, B-, és K-vitamin-tartalma magas, ráadásul rákmegelőző, immunerősítő és méregtelenítő hatású is a sárgarépa. Hogy a gyerkőc szívesebben fogyassza, belecsempészheted finom gyümölcsturmixokba is.

A-vitamin, B-vitamin-komplex, C- és U-vitamin is van a káposztában, amelyet ínycsiklandó saláta formájában tehetsz az asztalra márciusban is.

A magvak igazi kincsestárai az értékes olajoknak, a szervezet számára fontos zsírsavaknak és vitaminoknak. Rákellenes és antioxidáns mivoltuk miatt különösen fontos őket márciusban is az étrendbe iktatni, akár otthon sütött pogácsára vagy salátára szórva.

A cékla nemcsak gyönyörű színű növény, de rendkívül egészséges is: vas-, folsav-, antioxidáns- és bioflavonoid-tartalma, illetve immunerősítő hatása miatt márciusban se feledkezzetek el róla.

Márciusban is jót tesz a bélrendszernek, a vesének és a látásnak is a petrezselyem, amely C-vitaminban, E-vitaminban gazdag, és rákellenes.

Márciusban még mindig az egyik legjobb választás, ha friss zöldségre vágytok, a fekete retek, amely valóságos C-vitamin-bomba, baktériumölő és légúttisztító hatású is.

Az oldható rostokban gazdag aszalt gyümölcsök kálium-, vitamin-, bioaktívfenol- és ásványianyag-tartalmuk miatt márciusban is kedvenc csemegéitek közé tartozhatnak.

Végül a déligyümölcsök, amelyek bár messziről érkeznek, mégsem kell őket teljesen mellőzni az étrendből. A banán kalciumtartalma, a kivi kiemelkedő C-vitamin-tartalma révén hasznos lehet márciusban a szervezetnek.

8 étel, ami cukorbetegséget okoz

Szereti a család a nyalánkságokat? Sajnos, ha  nem tartjátok kordában az édességvágyatokat, annak cukorbetegség lehet a vége. Íme, néhány ártó kedvenc.

8 étel, amitől a gyerek idővel cukorbeteg lehet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük