Minden évszakban van valami, ami miatt szép, ám a tavasz talán mind közül a legszebb, hiszen a hosszú őszi-téli hónapok szürkesége után a természet kizöldell, virágba borul, és az embernek még a közérzete is más lesz. A tavasznak illata van, és bizony ízei is. Kedvelt ízek, amelyek közül sajnos nem mind tesz jót az egészségnek, bármennyire is finom.
Hét olyan ételt gyűjtöttünk össze, amely ebben az évszakban nagy valószínűséggel minden család étrendjében ott lehet, pedig nem haszon sem kicsiknek, sem nagyoknak.

A tavasz egyik emblematikus édessége a csokitojás és csokinyuszi, amikből sajnos silány minőségűeket is találni a boltok polcain. Ha a csomagoláson azt látod, kakaós tejbevonó masszából van, biztos lehetsz benne, hogy ártalmas az egészségre, kakaóvaj ugyanis nincs benne, ám sok-sok növényi zsír igen.

Ahogy jön a jó idő, egyre több alkalom nyílik kirándulni, ami nagyszerű, hiszen kell a mozgás és a jó levegő. Az útra azonban ne cukros üdítőket csomagolj a családnak! Fél liter szénsavas narancsital például 66 gramm, azaz nagyjából18 darab kockacukornyi cukrot is tartalmazhat. Ugye, hogy elképesztő?

Napsütéses hétvégéken a családok szívesen grilleznek az udvaron, ám az ilyenkor készült húsok meg is betegíthetik a családot. A sütésre készen kapható húsok pácának sótartalma ugyanis iszonyú magas, ami magas vérnyomást, a rosszul átsütött hús pedig akár bélférgességet is okozhat.

A csalódást és gyomorrontást elkerülendő a húsvéti sonkát megbízható hentestől, és nem akciósan a hipermarketből érdemes beszerezni. Ne legyen gyorspácolt, színe legyen sötétvörös, csomagolása pedig légbuborék nélkül simuljon a sonkára, a buborék ugyanis azt jelzi, a sonka romlásnak indult.

A gyerekes családoknál jellemző főleg a szokás, hogy a húsvéti asztalra kerülő főtt tojásokat színezik, dekorálják, ám fontos tudni, hogy a tojáshéj nem gátolja meg, hogy a festék a tojás belsejével érintkezzen! Ilyen célra ezért csak ehető festéket használjatok, sima temperát semmiképp!

Főleg az ünnep táján rengeteg sütemény fogy, ezt érdemes minél inkább redukálni. Bár a tejbevonó massza nyuszinál jobbak egy fokkal, ezekből sem érdemes túl sokat adni a családnak, pláne, ha finomliszttel, cukorral és akár ételfestékkel készültek. Hizlalnak, és az egekbe lökik a vércukorszintet.
Ételek, amiktől cukorbeteg lehet a gyerek
Ezeket ne add neki, vagy legalábbis minél ritkábban, ugyanis fogyasztásuk cukorbetegséget okozhat.
8 étel, amitől a gyerek idővel cukorbeteg lehet
Nézegess képeket!
Elolvasom