Feszesíti a hasat, megemeli a mellet: így variáld a fekvőtámaszt 10-féleképpen

A fekvőtámasz nagyon hatékony gyakorlat, változatosan végezhető, és az egész testet megdolgoztatja.

GettyImages-1254996126
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fekvőtámasz az egyik legjobb erősítő gyakorlat, ami bárhol elvégezhető, és nem szükséges hozzá semmilyen felszerelés sem. A karhajlítások a mellkast, a vállakat és a tricepszet kőkeményen megdolgoztatják, de a törzs-, a hát- és a lábizmokat is fejleszti.

Az egyszerűnek tűnő testmozgás sokféleképpen variálható a legáltalánosabbtól a legextrémebbig, és állóképesség függvénye, ki-melyiket tudja végezni. 

Fekvőtámasz-változatok

Ahogy minden mozgásnál, a fekvőtámasznál is oda kell figyelni a megfelelő testtartásra a sérülések elkerülése végett és a hatékonyság növelése érdekében. Bármilyen típusról is legyen szó, a hát maradjon egyenes, a csípőd ne essen be, feszíts rá a törzs- és lábizmokra közben, és figyelj a ki- és belégzésre is. Minden kitoláskor fújd ki a levegőt a szádon, és a karhajlítás közben pedig szívd be az orrodon át. A kéztartás, a testtartás mind-mind befolyásolják azt, hogy melyik izomcsoport dolgozik a legtöbbet, a képes gyűjteményből szemezgetsz, hogy melyik a neked való! Eleinte már öt karhajlítás is szép teljesítmény, ezt próbáld hetente növelni, míg eléred a 20-30 darabot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük