Bizony, rovar van az élelmiszerekben: egyértelműen kiderül a címkéről

A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.

Rovarok élelmiszerekben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a rovarokra a klímaváltozás miatt eltűnő élelmiszerek alternatívájaként is szokás tekinteni, valójában ezek nemcsak a jövő bizarr újításai lesznek. Némelyik már most megtalálható az ételekben.

Az élelmiszerekben leggyakrabban használt rovarszármazék a bíbortetűből kinyert ételfesték, a kármin, illetve a sellakként ismert fényezőanyag, ami a lakktetű váladékából készül.

Rovarok az ételekben

Míg a kármint az E-120 kódszám jelöli a címkéken, a sellakot E-904-es számmal tüntetik fel, ezek pedig a leghétköznapibb élelmiszerekben is megtalálhatók a joghurttól kezdve egészen a szalámiig. Bizarrnak tűnnek, félni azonban nem kell tőlük: a szervezetre teljesen veszélytelenek.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük