8 gyakorlat miniszalaggal a feszes, kemény fenékért: gyors és hatékony rezisztenciaedzés otthon

Miniszalaggal végzett gyakorlatokkal is hatékonyan lehet feszesíteni, keményebbé tenni a feneket.

Mini band gyakorlatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A mini banddal, vagy szalaggal végzett gyakorlatok az egész testet átmozgatják, de akár egy izomcsoportra is fókuszálhatsz a hasznos sporteszközzel. Kis helyen is elfér, egy csúszásgátlós matracon kívül másra nincs is szükség, ha otthon edzenél vele.

A miniszalag változatos színekben beszerezhető, ezek jelölik a vastagságát, egyúttal az anyag ellenálló képességét - lehet gyenge, közepes erősségű vagy erős, de ezt mindig külön jelölik a csomagoláson. Erőnléttől függően érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet. 

Mini band gyakorlatok

A szalagos edzések hatékonyságát a rezisztencia, azaz az ellenállás ellenében zajló erőkifejtés adja, mely anélkül dolgoztatja meg a mélyizmokat is, hogy terhelné az ízületeket, így mozgásszervi fájdalom esetén is hasznos kiegészítő eszköze lehet a testmozgásnak. A sérülések, izomhúzódások elkerülése érdekében az alább látható gyakorlatok előtt melegíts be, amikor végeztél, akkor pedig nyújts le, ez többek között az izomlázat enyhíti. Mutatunk pár gyakorlatot, amivel alaposan átmozgathatod a farizmokat és a lábizmokat, feszesítve ezzel a kényes tájékon lévő bőrt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük