8 hatékony gyakorlat 15 perc alatt, ami csodásan feszesíti a hasat: kezdőknek is ajánlott

Piláteszgyakorlatokkal az egész testet át lehet mozgatni, bizonyos mozdulatsorok keményen megdolgoztatják a hasizmot is.

GettyImages-1173545586

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pilates edzésfajtával olyan izomzatokat lehet megdolgoztatni, amiknek jóformán a létezéséről sem tudtunk, és csak nagyon-nagyon ritkán használjuk őket.

A gyakorlatok hatékonyságát elvégzésüknek az üteme és a helyes belégzés-kilégzés módja adja meg. A belső izmokra is fókuszálnak, amiket a mindennapokban akaratlagosan nem is mozgatunk át. 

Pilatesgyakorlatok hasra

A mozdulatsorok között szép számmal akadnak statikus gyakorlatok is, melyeket megfeszített izmokkal kell kitartani. Ennek időtartama rendszeres edzést és a fokozatosság elvét követően akár 5-10 percre is növelhető - az általános javaslat szerint alkalmanként 15 másodperceket érdemes hozzáadni a korábbi teljesítményi időhöz. A pilates nem csak az izomzatot, hanem az állóképességet, a testtartást és az egyensúlyérzéket is fejleszti. Most olyan gyakorlatokat gyűjtöttünk össze, amikkel hatékonyan lehet megdolgoztatni a hasizmot - megismételve, két ütemben végezd őket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük