A 8 leghatásosabb gyakorlat az alhas edzésére: a legnehezebben formálható részt veszik célba

Az alhas kidomborodása nem csak a túlsúlyosokat érinti.

GettyImages-1066259678

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyára mindenkinek vannak olyan testrészei, amelyekkel nem elégedett: míg egyesek feszesebb popsira és combokra vágynak, addig mások kiálló pocakjukat tüntetnék el.

Sokan azt gondolják, hogy a feszes, lapos has feltétele, hogy naponta több száz felülést csináljanak, valójában azonban a legelső sikert az életmódváltással érhetik el. A célzott gyakorlatok, bár megerősítik az adott terület izmait, de az izmok feletti zsírréteget nem tüntetik el, ehhez első lépésként mindenképp kalóriadeficitet kell teremteni. Ugyanakkor látványosabb lesz a diéta hatása, ha a megfelelő étrend mellett elkezded a köldök alatti, valamint a középső terület edzését is, ami az izmok megtartásában és formálásában segít.

A legjobb gyakorlatok alhasra

Az alhas kidomborodása nem csak a túlsúlyosokat érinti. A vékony alkatú hölgyek is szenvednek a has alsó részének kitüremkedésétől, hiszen ez az a hely, ahova a testünk a legtöbb felesleges zsírt raktározza el. A has alsó részének kitüremkedése az alhasi izmok és mélyizmok edzetlenségéből is adódhat, de ugyanúgy kialakulhat egyoldalú táplálkozás során is.

Az alhasi részt a leghatékonyabban a felülések helyett leginkább a lábemelésekkel dolgoztathatod meg. A következő mozdulatsorok az alhasat és más izomcsoportokat egyaránt erősítik, ráadásul nemcsak a gerincet, de az ízületeket is kímélik. A gyakorlatok során a bemelegítésről és a nyújtásról se feledkezz meg!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük