Tónusossá teszi a combokat és megemeli a feneket ez az edzés: csak 16 perc, de nagyon hatékony

A cikkben részletezett edzésterv kifejezetten a combokra és a farizmokra fókuszál: ha rendszeresen végzed, megemeli a feneket, és szépen izmosodik tőle a lábad is.

GettyImages-1412567476
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokak számára az egyik "legkényesebb" testrész a fenék, amit szorosan követnek a combok. Szerencsére nem lehetetlen formába hozni az alsó végtagokat és a feneket, akár egy 16 perces otthon is elvégezhető gyakorlatsorral, ami kifejezetten a lábakra és a farizmokra fókuszál.

A rendszeres testmozgás önmagában nem elegendő ahhoz, hogy látványos átalakulás történjen, oda kell figyelni a kiegyensúlyozott, főleg rostokban, fehérjékben és esszenciális zsírokban bővelkedő étrendre is az ételek adagjai mellett.

Otthoni edzés a kerek fenékért

A sikeres fogyásról elmondható, hogy arányait tekintve 30 százalékban múlik a mozgáson, és 70 százalékban pedig a táplálkozáson. Ez is jól mutatja, hogy egyik sem lehet teljes a másik nélkül. Kutatások szerint az edzésterv összeállításakor ideális esetben kardio- és erősítő gyakorlatok vegyesen jelennek meg, ez a kombináció támogatja legjobban a zsírégetést. Az alább látható gyakorlatokkal alaposan megdolgoztathatod a láb- és farizmokat, de előtte ne felejts el bemelegíteni, utána pedig lenyújtani.

Olvass tovább: napi 35 perc, de teljesen átalakítja a testet a spártai edzés

A spártai edzést kezdőként is lehet végezni, már napi 35 perc formásabbá teszi az alakot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük