A káposztafélék rendkívül sok indolt tartalmaznak: ez a vegyület semlegesíti az egyes daganatok növekedését serkentő ösztrogéneket - így például véd az emlőrák ellen.
Dia
A paradicsom élénkpiros színét a likopin nevű antioxidáns vegyület adja, mely óvja a szervezetet a rákkeltő szabadgyökök károsító hatásaival szemben.
Dia
A tavasz első zöldfűszere júniusban is terem. A snidling olyan előnyös egészségügyi tulajdonságokkal rendelkezik, mint a zsírégető, méregtelenítő, illetve antioxidáns hatás.
Dia
A keresztesvirágzatúak családjába tartozó brokkoli elsősorban az emésztőrendszeri daganatok kifejlődését előzi meg, azonban nemrégiben bizonyították, hogy a bőrrák ellen is hatásos lehet.
Dia
Fél csésze spenót béta-karotin-tartalma fedezi a napi ajánlott mennyiséget, minek köszönhetően fogyasztása védelmet nyújt a daganatos betegségek ellen.
Dia
Nemcsak a brokkoliban és a káposztában, hanem más keresztesvirágzatú zöldségekben, így a karfiolban is megtalálható a szulforafán nevű rákellenes vegyület.
Dia
A fokhagyma növeli azoknak az enzimeknek az aktivitását a szervezetben, melyek semlegesítik a kóros sejtburjánzást elindító anyagokat.
Dia
Csakúgy, mint a keresztesvirágzatúak családjának más tagjai - például a brokkoli, a káposzta, a karfiol -, a rukkola is antioxidáns hatású növény.