Fehérjedús édességek, amikben alig van kalória: diéta alatt is fogyaszthatod őket

Az édes ízekről a diéta alatt sem kell lemondani.

fehérjedús-édességek3
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahány ember, annyi különböző testfelépítés, így örök érvényű igazság, hogy az, ami valakinek bevált, nem biztos, hogy másnak is ugyanolyan hatékony lesz a diéta során. Egy azonban mindenkire érvényes: az önsanyargatás és a megkívánt falatok megvonása hosszú távon nemcsak hátráltathatja a fogyást, hanem az egészségre is rossz hatással lehet.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a diéta során bármit szabad fogyasztani, amit csak megkívánunk, a titok a mértékletességben és a sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb alternatívák megtalálásában rejlik.

Édes ízek diétás változatban

A diéta során a legtöbb esetben a szénhidrát- és zsírbevitel csökkentése a cél, éppen ezért fontos ilyenkor a fehérjebevitelt növelni, hiszen így megfelelő mennyiségű energiához jut a szervezet, és az izmok sem esnek össze, hanem megerősödnek. A telítő hatásának köszönhetően az éhségérzetet is lehet vele tompítani, éppen ezért érdemes az étkezések közötti nasikból is olyat választani, ami gazdag fehérjében. Most olyan édességeket mutatunk, amik túlmutatnak a proteinszeleteken, mégis beilleszthetők a diétába - és nem mellesleg nagyon finomak is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük