Immunerősítő, véd a cukorbetegségtől, és zsírt éget
Ráadásul teljesen ingyen van
Nem kerül pénzbe, és védi az egészséged?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boldogság világnapja meglehetősen új keletű dolog, idén március 20-án ünnepeljük harmadszor - köszönhetően annak, hogy az ENSZ kinyilvánította: a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.

A pozitív életszemlélet és az örömre való általános képesség nem csupán a közérzetedet javítja, de hosszú távon számos egészségre gyakorolt pozitív hatása van.

A boldogság hatása az egészségre

Immunerősítő

Ha képes vagy pozitívan tekinteni a veled történő eseményekre, nem vagy magányos, és a jövő nem félelemmel, hanem bizsergető izgalommal, kíváncsisággal tölt el, az javítja szervezeted immunműködését.

Az agy és az immunrendszer olyan fontos szervei, mint a csecsemőmirigy vagy a csontvelő, összeköttetésben állnak egymással.

A Kaliforniai Egyetem vizsgálata szerint azonban az immunműködés szempontjából nem mindegy, hogy mi okoz boldogságérzetet. A belső indíttatásból végzett jó cselekedetek eredményeképpen a szervezetben alacsonyabb a gyulladást okozó génkifejeződés és magasabb a vírusellenes génexpresszió. Ugyanakkor a hedonista életmódból fakadó örömök éppen ellentétes hatást váltanak ki. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz erről a folyamatról.

Mosolyok cukorbetegség és túlsúly ellen

A hangulatod hatással van a vércukorszintedre - ezáltal pedig hosszú távon a testsúlyodra és a cukorbetegség kockázatára is. A stresszhormonok közvetlenül képesek hatni a vércukorszintre, így a tartósan rossz hangulatú, feszült idegállapotú emberek esetében könnyebben alakul ki túlsúly, inzulinrezisztencia, csökkent glükóztolerancia - amelyek már a cukorbetegség előszobáinak tekinthetőek.

Egy korábbi kísérlet szerint mindössze napi 15 perc nevetés elég ahhoz, hogy hosszú távon - egy év alatt - két kiló súlyfeleslegtől szabadulj meg.

Meghosszabbítja az életet

Mindezeken kívül egy kutatók szerint a jó hangulat erős korrelációt mutat a hosszú élettel.

Mikor nem egészséges a mosoly?
Természetesen nem önmagában a mosoly és a nevetés hat jótékonyan az egészségre. Sőt, a tettetett jókedv valójában épp ellenkező hatással van a szervezetre, mint a valódi boldogság. A részletekért kattints korábbi cikkünkre!

Andrew Steptoe pszichológus, epidemiológus, a Londoni Egyetem kutatója követéses vizsgálatában 11 ezer 50 évnél idősebb ember kedélyállapotának egészségre gyakorolt hatását vizsgálta két éven át. Az eredmények azt mutatták, hogy a boldog emberek 35%-kal kisebb eséllyel haltak meg a következő öt évben, mint azok, akik pesszimistán néztek a jövőbe.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Ezt is szeretjük