Ez a lány 30 napig nem evett cukrot - Nézd meg, mi történt a testével!

Nemcsak az alakja változott meg, de sokkal egészségesebb is lett.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki fogyókúrára adja a fejét, az első dolog, hogy kiiktatja a finomított szénhidrátokat és a cukrokat az étrendjéből. Mivel a túlzott cukorfogyasztás összefüggést mutat az elhízással, a koleszterin- és inzulinszint növekedésével, ezért érdemes minél kevesebbet fogyasztani belőle, és inkább természetes édesítőszerekre cserélni.

Egy átlagos személy naponta 386 kalóriát - 100 grammot - fogyaszt cukrokból, pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aktuális iránymutatása szerint a nők legfeljebb 25, a férfiak 27 grammnyit ehetnek. Ez maximum hat-kilenc kiskanálnyi mennyiséget jelent.

Mi történik, ha 30 napig nem eszel cukrot?

Arielle Calderon számára a cukor jelentette mindenre a gyógyírt csokoládék, sütemények formájában. Állandóan sóvárgott az édes ízek után, és ingerült volt, ha nem kapta meg a napi édességdózisát.


A 31 éves nő rájött arra, hogy egészsége érdekében változtatnia kell. Egy harmincnapos kihíváson vett részt, amelyben nemcsak a cukorról, de a mesterséges édesítőszerekről és a cukorhelyettesítőkről is lemondott, még a mézről és az agaveszirupról is. Tapasztalatairól Instagram-oldalán számolt be, ahol már közel 170 ezer követővel rendelkezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Sokan azt hiszik, cukrokat csak az édes ételek tartalmaznak, pedig ez nem igaz. A gyári, előre csomagolt élelmiszerek 74%-ában rejtőzik, tésztákban, öntetekben, szószokban, különböző italokban - mondja Arielle.

Hogy tisztában legyen azzal, mit fogyaszt, saját maga készítette el az ételeit, így valóban tudta, mi kerül a tányérjára. Nem beszélve arról, hogy rengeteg pénzt takarított meg azzal, hogy magára főzött, és kiiktatta a készételeket az életéből.


Az étrendjében helyet kaptak a teljes kiőrlésű tésztafélék, a rostokban, vitaminokban gazdag zöldségek és gyümölcsök, amiket párolva vagy grillezve fogyasztott. Azzal, hogy lemondott a cukorról, számos pozitív változást tapasztalt.

9 centit fogyott a csípőjéből

Arielle a cukor elhagyása utáni első napokban ingerlékenységről számolt be, hiszen a testének azonnal alkalmazkodnia kellett az alacsony glükózszinthez. A harminc nap alatt kilenc centit fogyott deréktájon, a közérzete sokkal jobb lett, energikusabbnak érzi magát, a bőre egészséges és szebb lett, valamin megszűnt a krónikus fejfájása is.

A harminc nap elteltével Arielle heti hat alkalommal a sportot is beiktatta az életébe, azóta 45 kilótól szabadult meg, és másokat is életmódváltásra bátorít.

Így hat a szervezetedre, ha elhagyod a cukrokat

Az Independent cikke szerint egy új kutatás alátámasztja, hogy a kilenc napig tartó cukormegvonás a szervezetben számos kedvező folyamatot indít el.

Csökken a koleszterinszint, eltűnik a zsírmáj: így hat a szervezetre, ha elhagyod a cukrot

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek: Instagram/ariellesays

Ezt is szeretjük