Kelt tésztából rengeteg csodát művelhetsz, legyen szó édes vagy sós ételekről. A kelesztéstől viszonylag sokan ódzkodnak, amíg nem sikerül az első ilyen módon készített étel, utána viszont már mindig simán menni fog. Ne félj, inkább próbáld ki, a futtatás és a kelesztés sem igényel komoly tudást, és nem is valami ördögtől való dolog, csak egy kicsit több munkával jár, mint az átlagos sütemények, tészták készítése.

Pizza
Mindenki kedvenc kelt tésztás étele az olaszok nemzeti fogása, ami az egész világon ismert és közkedvelt étel. A legegyszerűbb, sajtos-paradicsomos változattól az itthon oly közkedvelt alaposan megpakolt megoldásig mindenkinek van legalább egy feltét, amit különösen szeret. Az egyszerűen összedobható tésztához itt találod a legnépszerűbb feltéteket, az alapreceptet pedig itt érdemes keresned.

Hamburgerzsemle
Manapság reneszánszát éli a hamburgerezés idehaza, illetve a legtöbben most éreztek rá, miért is olyan közkedvelt ez az étel a tengerentúlon. Ha minőségi alapanyagokból készíted, akkor lesz igazán finom, és persze a házi bucinál nincs jobb "köret" a szaftos húshoz, a zöldségekhez és az öntetekhez. Így süsd meg a saját zsömlédet!

Kenyér házilag
A mindennapi kenyérért sem kell eljárnod feltétlenül a boltba, hiszen megsütheted otthon is, és akkor sem kell aggódnod, ha nincs kenyérsütő géped, hiszen normál sütőben is elkészítheted a reggeli alapanyagát. A házi kenyér nemcsak finomabb és táplálóbb, de az illata is felülmúlhatatlan. Próbáld ki most, itt találod hozzá a receptet!

Lángos
Így, a tél közepén viszonylag kevés helyen futhatsz bele csak úgy frissen sült lángosba, ezért az a legjobb, ha elkészíted otthon, magadnak, családodnak, barátaidnak. A frissen sült kelt tésztára pedig mindenki kenhet, amit szeretne, hiszen ez az étel egyszerű fokhagymás olajjal megkenve is zseniális, de a sajtos-tejfölös feltétnek is igen nagy a rajongótábora. Így készítsd!

Perec
A hagyományos módon készült sós, vagy sajtos perec minden összejövetel sztárja lehet. Az omlós tésztával megáldott sörkorcsolya látványos és ízletes fogás, ami nem utolsósorban laktató is, így biztosan elégedetten mosolyognak majd vendégeid, miután elfogyott az összes hajtogatott sütemény. Itt egy elronthatatlan recept hozzá, próbáld ki!

Pogácsa
Pogácsából annyiféle recept legalább van, ahány háztartás található az országban, de jó eséllyel ennél is több. Az biztosra vehető, hogy az élesztős változatok a pogácsák királyai, hiszen nincs ennél lágyabb, omlósabb tésztájú változat. Hogy a tetejére és a tésztájába mit teszel, már csak rajtad múlik, pirított hagymával éppúgy tökéletes lesz, mint reszelt sajttal vagy tepertővel. Az alapreceptet itt találod hozzá.

Sajtos vagy sonkás csiga
A kakaós csiga sós változatai legalább olyan finomak, mint az eredeti megoldás, csak éppen nem édesek. Pirított szalonnával és némi sajtos tejföllel elkevert töltelékkel jól megkenve igazán ellenállhatatlan sörkorcsolya ez a látványos fogás, készítsd el bátran, vendégeid biztosan örülni fognak. Itt a kakaós megoldás receptje, ehhez adj még egy kis sót és kevesebb cukrot, hogy az alap meglegyen, a tölteléket pedig a fantáziádra bízzuk.
Sütemények az utolsó utáni pillanatokra
Ha elfelejtettél sütit készíteni, vagy csak nem volt idő rá, a leveles tészta kihúz a bajból!
Isteni édességek leveles tésztából
Nézegess képeket!
Elolvasom