Eredeti káposztásrétes-recept
Ahogy a nagyi készítette
A lágy réteslapba tekert fűszeres káposzta pompás fogás, frissen sülve az igazi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerűbb változathoz elég, ha bolti rétestésztát veszel, a bonyolultabbhoz neked kell azt is elkészíteni, ha van időd és kedved, egyszer érdemes ez utóbbit is kipróbálnod!

Próbáld ki úgy is, hogy nem cukorral készíted a káposztát, hanem szalonnán dinsztelt hagymával kevered el!

Káposztás rétes

Hozzávalók:

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Először a káposztát készítsd el, illetve ha saját kezűleg csinálod a tésztát is, akkor azzal érdemes kezdeni, az eltart egy darabig, ha boltiból, akkor csak vedd ki a hűtőből. Tehát a káposztát mosd át jó alaposan, majd reszeld le. Egy serpenyőben a zsiradékon olvaszd meg a cukrot, majd amikor már barnulni kezd, add hozzá a káposztát, keverd össze jó alaposan, sóval és borssal ízesítsd, és kis lángon párold puhára.

Amikor ez kész - nagyjából 30 perc kell majd hozzá -, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A tésztát ekkor tedd egy terítőre, és nyújtsd ki rajta vékonyra, majd töltsd meg a káposztával.

Ha tömöttebb réteseket szeretnél, akkor elég három lap is. Tekerd fel a megtöltött lapokat, és kiolajozott tepsiben helyezd el őket. Kétszáz fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-30 perc alatt készre sülnek. 

A legjobb ételek káposztából

A káposzta az őszi-téli idény meghatározó alapanyaga, készítsd te is minél változatosabban!

Ezt is szeretjük