Paradicsomos krokett
Ha barátaid hirtelen meglátogatnak, és kevés időd van, hogy valamit készíts nekik, itt egy könnyű és gyors recept.
A paradicsommal sose foghatsz mellé, hiszen nagyon kevesen tudnak neki ellenállni, a siker garantált, főleg, ha egészen új köntösben tálalod.


Ezt a fogást előételként, köretként vagy magában, rágcsálnivalóként is tálalhatod, minden formában megállja a helyét.
Paradicsomos krokett
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg ricotta sajt
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 db tojás
- petrezselyem, só, bors, ízlés szerint
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítési idő:
40 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomot szabadítsd meg a héjától, erre a legegyszerűbb módszer, ha az alját bevágod kicsit, majd egy percre forró vízbe teszed, ezután már könnyen leválik. A lehetőségekhez mérten magozd ki a zöldséget, kockázd fel, és egy csepegtetőedényben tedd félre.
A ricottát és két tojássárgáját egy tálban keverd sima krémmé, majd add hozzá a paradicsomot, petrezselymet, szerecsendiót, sót és borsot, és keverd simává, figyelj arra, hogy elég sűrű legyen ahhoz, hogy kis kroketteket tudj belőle formázni. A panírozáshoz szükséged lesz három kisebb tálra, a lisztnek, a tojásnak és a zsemlemorzsának. A masszából készíts kroketteket, majd panírozd be őket, ha ezzel megvagy, süsd aranybarnára őket forró olajban. Ha kész, papírtörlőn csepegtesd le, és már tálalhatod is.
Finom fűszernövények
Ha kedvet kaptál a további kísérletezéshez, hogy még többet hozz ki a megszokott fűszernövényekből, meríts ötletet képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!

- sonka
- tészta
Házi tortellini sonkával töltve

- olasz
- spagetti
Isteni olasz tészták receptjei, képekkel

- tészta
- Recept
A juhtúrós sztrapacska receptje

- vendégváró
- pogácsa
Félórás tökmagos pogácsa laza délutánokra

- szendvics
- avokádó