Félórás tökmagos pogácsa laza délutánokra
Ha a pogácsát minden formájában szereted, akkor bizonyára ez a tökmagos változat sem lesz ellenedre. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós aprósüteményekben az a legjobb, hogy akkor is pikk-pakk összedobhatod őket, ha bejelentés nélkül állítanak be a vendégek.

Persze, ezt akkor is megteheted, ha csak te vágysz egy kis vasárnap délutáni csemegére. Tökmagos pogácsánk egy szempillantás alatt elkészül, és isteni finom!

Félórás tökmagos pogácsa

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg tökmag
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája

Elkészítési idő:

15 perc előkészület plusz 15 perc sütés.

Elkészítés menete:

A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele a lisztbe az élesztővel együtt. Add hozzá a tejfölt, sózd meg ízlésed szerint, és gyúrd félkeményre a tésztát. Ha úgy érzed, hogy túl kemény, egy kis tejföllel lágyíts rajta.

Szórd bele a tökmagot, és dolgozd hozzá. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1,5 cm vastagra, és egy pohár segítségével szaggass belőle pogácsákat. A tojássárgával kend meg a pogácsák tetejét, ízlésed szerint akár sajttal is megszórhatod őket. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük