Szalonnás falatkák leveles tésztából
Szívesen vásárolsz reggelire laktató szalonnás batyut? Ha otthon elkészíted, akkor nem kell a pékség felé kerülnöd.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a pékségekben kapható szalonnás falatkákat? Akkor jó hír, hogy elkészítésük nem igényel különösebb erőfeszítést, bármikor megsütheted őket magad is!

Csak nyújtsd ki a leveles tésztát, töltsd meg sajtos-szalonnás krémmel, és már teheted is a sütőbe! Vendégvárónak is nagyszerű!

Leveles tészta szalonnával töltve

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • szezámmag
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a felkockázott szalonnát, és csak annyira pirítsd meg, hogy félig átsüljön. A lereszelt sajtot a tejföllel és a natúr sajtkrémmel keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, végül tedd hozzá a szalonnás keveréket.

Miután a leveles tészta kiolvadt, lisztezett deszkán nyújtsd nagyjából fél centiméter vastagra. Vágd nagyobb téglalapokra, majd tegyél az egyes darabokra a szalonnás töltelékből. Tekerd fel, és batyukat kend meg a felvert tojással. Ízlésed szerint szezámmaggal szórd meg a falatkák tetejét. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre őket.

Ezt is szeretjük