Félórás sós muffinok tízóraira a gyereknek

A párizsis zsömle nagyon hamar unalmassá válhat, az első napokat dobd fel különleges tízóraival, például sós muffinnal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt az iskolakezdés, ami bizonyára sok anyukának okoz fejtörést, több szempontból is. Ezek egyike lehet, hogy a gyerek olyan uzsonnát vigyen az iskolába, amit meg is eszik.

A muffonból sós verzió is készíthető, különböző zöldségekkel megpakolva, és egy sütéssel három gyerek délelőtti tízóraiját is letudhatod.

Paradicsomos muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 0,25 bögre olajos aszalt paradicsomkonzerv
  • 3 evőkanál olaj a konzervből
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 teáskanál só
  • 2 tojás

Szitáld össze egy edénybe a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukrot, és az ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Keverd ki a tojást a tejjel, valamint a konzervből leszűrt olajjal, és öntsd hozzá a liszthez.

Majd add hozzá a lecsöpögtetett paradicsomot és a bazsalikomot is. Gyengéden keverd össze. A tésztát kanalazd kivajazott muffin tepsibe vagy papírkapszlikba, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.

A legfinomabb muffinok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük