Félórás sós muffinok tízóraira a gyereknek
A párizsis zsömle nagyon hamar unalmassá válhat, az első napokat dobd fel különleges tízóraival, például sós muffinnal.
Itt az iskolakezdés, ami bizonyára sok anyukának okoz fejtörést, több szempontból is. Ezek egyike lehet, hogy a gyerek olyan uzsonnát vigyen az iskolába, amit meg is eszik.
A muffonból sós verzió is készíthető, különböző zöldségekkel megpakolva, és egy sütéssel három gyerek délelőtti tízóraiját is letudhatod.
Paradicsomos muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre tej
- 0,25 bögre olajos aszalt paradicsomkonzerv
- 3 evőkanál olaj a konzervből
- 2 evőkanál bazsalikom
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 0,5 teáskanál só
- 2 tojás
Szitáld össze egy edénybe a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukrot, és az ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Keverd ki a tojást a tejjel, valamint a konzervből leszűrt olajjal, és öntsd hozzá a liszthez.
Majd add hozzá a lecsöpögtetett paradicsomot és a bazsalikomot is. Gyengéden keverd össze. A tésztát kanalazd kivajazott muffin tepsibe vagy papírkapszlikba, majd 190 fokon süsd 20-25 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- muffin
Almás-túrós bögrés süti
- gyümölcs
- muffin
Gyors gyümölcsös vajas muffin szombat délutánra
- barack
- muffin