A legfinomabb olasz tészták

Képek és receptek

Egy tál finom tészta ebédre és vacsorára is tökéletes, percek alatt elkészítheted és mindig finom.

Aki a tésztát szereti, rossz ember nem lehet, valami ehhez nagyban hasonló elv mentén működtethetik az igazi olasz mammák a családi konyhákat, ahol nem nagyon telhet el hét, vagy akár csak pár nap egy tál jó spagetti, canneloni, vagy egyéb tésztaféle nélkül. Ha szereted a tésztaételeket, próbálj ki minél több változatot!

Tonhalas-sajtos

Friss tonhalhoz jutni Szicíliában valószínűleg könnyebb, mint idehaza, de ez ne vegye el a kedved, a konzerv-hal is tökéletesen megfelelő kísérő lesz egy adag tésztához és a konzervben is benne van minden, amiért a tonhal jó: temérdek fehérje, omega3 és omega6 zsírsavak, na meg persze maga az íz.

Carbonara

A tészta, amit idehaza rendszeresen félreértenek, a szénégetők kedvenc egytálételéhez ugyanis nem kell se tejszín, se hagyma, se semmi ilyesmi, csak egy jó adag bacon - ha teljesen autentikus fogásra vágysz, akkor pancetta -, tojás, jó minőségű sajt, egy kis fűszer és persze a tészta alap.

Canneloni

A szó szoros értelmében vett csőtészta az egyik legjobb találmány, amit Itália adott az emberiségnek, készítsd el a kedvenc húsos - vagy húsmentes - ragudat, töltsd a tésztába, szórd meg jó alaposan sajttal, majd dugd be egy rövid időre a sütőbe.

Húsos rakott tészta

Ha látványos, de egyszerű vacsorára vágysz, az egyik legjobb megoldás lehet a rakott tészta, összedobni pár perc, a sütő végzi a munka nagyrészét, de a babérokat te arathatod le a mennyei egytálételért.

Óriás kagylótészta paradicsomos raguval

Látványban talán vetekszik a cannelonival és ízben is felveszi vele a versenyt, az óriás kagylótészta bármivel remekül működik, de talán a paradicsomos-húsos raguval a legjobb, na meg persze temérdek sajttal a tetején.

Paradicsomos-ruccolás

Valószínűleg a kezdő háziasszonyok egyik kedvenc receptje lehet ez, amit bárki el tud készíteni, aki be tudja kapcsolni a tűzhelyet, a friss koktélparadicsom a friss ruccolával zseniális párost alkot.

Tejszínes-csirkés

A tészta mellett talán a csirke a legnépszerűbb alapanyag a hazai konyhákban, a kettejük párosát pedig jó eséllyel nincs ember, aki ne szeretné, pláne, ha tésztával együtt készül.

Gyors vacsorák a nehéz napokra

Ha a munkából hazaérve ránézni sincs kedved a tűzhelyre, de valamit össze kell dobnod, ne ess kétségbe, léteznek gyors és finom megoldások!

7 recept vacsorára 30 perc alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük