Padlizsános tészta

Gyors irodai ebéd

Viszonylag kevés ételt készítünk padlizsánnal, pedig sokkal nagyobb szerepet érdemelne ez a különleges zöldség.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tojásgyümölcs nagyon hasznos növény, ha A- vagy C-vitaminra van szükséged, akkor érdemes belőle sokat fogyasztanod, és ásványi sókban is gazdag, némi tésztával remek és könnyű ebéd.

Mint minden tésztának, ennek is jól áll némi pirított bacon, és persze egy kis csípős íz igazán pikánssá teheti.

Padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 2 közepes padlizsán
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • reszelt parmezán
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A padlizsános tészta egyik fő összetevője a tészta, tehát azt érdemes elkészítened. Bő sós vízben főzd fogkeményre, szűrd le, majd tedd félre. Amíg fő, előkészítheted a padlizsános feltétet. A zöldségeket hámozd meg, majd darabold kisebb kockákra, sózd be őket, és körülbelül fél órára tedd így félre.

Ha ez letelt, szárítgasd meg egy papírtörlő segítségével, majd némi forró olajon pirítsd át őket a paradicsomokkal, közben nyomd hozzájuk a fokhagymát, majd öntsd rájuk a tejszínt, szórd bele az egészbe a bazsalikomot, várd meg, míg párat buggyan, aztán zárd el alatta a tűzhelyet. Némi frissen őrölt borssal szórd meg, majd keverd a tésztához, végül tedd rá a sajtot.

Isteni tészták a világ minden tájáról

Egy jó tészta sosem rossz, tartja az ősi mondás, és ahogy az ősi mondások általában, ez is teljes mértékben igaz.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük