Gyömbéres-joghurtos csirkemell

Ínycsiklandó, grillezős fogás, 20 perc alatt kész

Grillezéskor valami könnyű, gyors, mégis új ízt szeretnél?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel a könnyen elkészíthető, keleties ízvilágú étellel a grillezések során biztosan nagy sikert aratsz majd.

A gyömbér nagyon egészséges fűszernövény, a joghurttal együtt pedig kellemes ízvilágot kölcsönöznek a csirkemellnek.

Gyömbéres-joghurtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 8 csirkemell
  • 4 dl joghurt
  • 1 gerezd gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 gerezd kurkuma
  • pirospaprika, só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd sózd be, és tedd félre. A fokhagymát törd össze, és tedd egy tálba, majd ugyanide reszelj egy kicsit a gyömbérből - ha sokat teszel bele, nagyon csípős lesz -, add hozzá a lereszelt kurkumát - ezt érdemes gumikesztyűben reszelni, különben napokig nem tudod majd lemosni a kezedről a jellegzetes, narancssárgás színt -, adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát, és az egészet keverd el a joghurttal.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezután jó alaposan kend át ezzel a masszával a csirkemelleket, szórj rá még némi borsot, és tedd a hűtőbe pár órára, hogy kellőképp összeérjenek az ízek. Grillezéskor pár percig süsd mindkét oldalát, és már eheted is.

Még több fűszeres étel!

Grillezésekkor a fűszerezés a lényeg, néhány ötletért nézz be képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük