A 7 legfinomabb fogás omlós sertéshúsból

Sült oldalas, fűszeres tarja, szűzpecsenye

A zsíros sertéshús omlós és isteni. Próbáld ki mind!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a hangulatos családi disznótorokból egyre kevesebb van, sertéshúst továbbra is nagy szeretettel fogyasztunk itt a Kárpát-medencében, legyen az jó minőségű felvágott, sonka, szalonna vagy pedig frissen sült, szaftos hús. A bármikor könnyen elérhető alapanyagot változatosan készítheted, és gyakorlatilag minden egyes részre van legalább egy jó receptünk, próbáld ki őket!

Omlós szűzpecsenye

A szűzpecsenye a sertés talán legnemesebb része, ezért aztán a legdrágábban beszerezhető is, de minden forintot megér, hiszen az ára kárpótol a pénztárcádban okozott károkért. Borzasztó egyszerűen elkészítheted, gyakorlatilag pár perc sütést igényel csupán, na meg persze megfelelő előkészületeket. Ehhez a húsféléhez remekül passzol bármilyen zöldfűszeres pác, az omlós hús köré könnyedén varázsolhatsz fűszerkérget, így nemcsak finom, hanem mutatós is lesz a vacsora. Készítsd el például így »

Cigánypecsenye

A klasszikus fokhagymás fogásnak senki sem tud ellenállni, aki szereti a fűszeres dolgokat. A ropogós szalonnával tálalt hússzelet igazán zamatos étel, amit otthon is bármikor összedobhatsz, és egészen biztosan örülni fog neki mindenki. Az omlós hús akkor a legjobb, ha frissen sülve tálalod, mellé pedig valamilyen lédús zöldség, savanyúság dukál, paradicsom - vagy uborkasaláta például. Itt egy elronthatatlan és gyors recept hozzá »

Egyben sült sertéscomb

Fűszeres sültet ennél könnyebben úgysem tudsz készíteni. A sertéscomb borzasztó hálás alapanyag, alig pár fűszer kell ahhoz, hogy tökéletest alkoss, és a sütés sem túl bonyolult: melegítsd elő a sütőt, told be a húst, és keress valami elfoglaltságot. A kissé árnyaltabb leírást itt találod, ha így készíted, biztosan finom lesz »

Kolbásszal töltött karaj

Kevés olyan étel van, ami frissen sütve és hidegen is mindenki kedvence, a kolbásszal töltött karaj pont egy ilyen darab. Bizonyára te is találkoztál már ezzel a sülttel valamilyen hidegtálon, és forró változatban is. Nem kell megvárnod a következő nagyobb rendezvényt, magadnak és a családodnak is könnyedén elkészítheted ezt a fogást, főleg, ha jóban vagy a henteseddel, aki felszúrhatja neked úgy a húst, hogy ne legyen vele nagy gondod, és segít a megfelelő kolbász kiválasztásában is. Az egyszerű, de nagyszerű receptet itt találod »

Sertéspörkölt

A magyar konyha egyik alapvetése, hogy pörköltet mindenből lehet készíteni, főzzük zöldségből, húsokból, olyan állati részekből, amit kevésbé szerencsés vidékeken biztosan nem próbálnának meg tányérra varázsolni, szóval tényleg bármiből pörköltet készít a magyar szakács, nincs ez máshogy a sertéshússal sem. A kockákra vágott comb tökéletes alap egy gyors pörkölt készítéséhez, ráadásul alig egy óra alatt készre is fő, bográcsban vagy egy szebb edényben. Itt egy tökéletes recept hozzá »

Egyben sült karaj

Ha a hentesed megkérdezi, hogy csonttal együtt kéred-e a karajt, vágd rá, hogy igen! Ugyanis ebből lehet az egyik legfinomabb sültet készíteni, amit csak sertésből ki lehet hozni. A fűszeres, szaftos hús bármilyen lakoma dísze és főfogása lehet, a téli hónapokban pedig pár gerezd almával vagy káposztával együtt sütve nyújt igazi gasztronómiai élményt. A meglepően könnyű receptet itt találod »

Sült oldalas

Az igazán finom, omlós sült oldalas igényel némi időt, mire tökéletesre sül, de a várakozás minden perce megéri, egyrészt szép lassan finom, fűszeres illat lesz úrrá a konyhán, másrészt pedig a végeredmény, a csontról szinte leomló, lágy és szaftos hús egyszerűen tökéletes étel. Vele sült zöldségekkel, répával, paradicsommal, krumplival a legjobb, no meg persze rengeteg fokhagymával. A kisült zsírját pedig tedd el a reggelihez mindenképpen! Az omlós és szaftos receptet itt találod »

Téli kedvencek, a legjobb káposztás fogások

A hideg beköszöntével megnő az egy főre jutó káposztás ételek száma, készíts te is finomabbnál finomabb ételeket ebből az alapanyagból!

A legjobb káposztás ételek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

libacomb lead
  • húsételek
  • párolt_lilakáposzta

Így készítsd a Márton-napi libasültet!

rakott kaposzta lead
  • húsételek
  • rakott étel

Rakott káposzta egyszerűen

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük