Így szabadulhatsz meg a teljes túlsúlyodtól! Végre egy módszer, ami működik is

Megállapították, mi a leghatásosabb mozgásforma.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem mindegy, melyik életkorban milyen mozgásformával igyekszel karbantartani a tested, mert a fiatal szervezetre máshogyan hatnak a különböző gyakorlatok, mint egy érettebb testre.

Az Amerikai Orvosok Egyesületének gyermekgyógyászati folyóiratában megjelent tanulmányból kiderül, mi az a sport, amivel a leghatásosabban orvosolható a tinédzserkori elhízás problémája.

Melyik edzés a nyerő?

Az ottawai és a calgaryi egyetem kutatása során 304 túlsúlyos, 14 és 18 év közötti tinédzsert vizsgáltak. Négy hétig ugyanolyan diétát kellett tartaniuk, majd véletlenszerűen négy csoportra bontották őket, és mindegyik csoport más sporttal kísérletezett.

Az első társaság kondigépekkel és súlyzókkal edzett, a második kizárólag aerobikgyakorlatokat hajtott végre futópadon, taposógépen és kerékpáron, a harmadik a súlyzós edzést kombinálta az aerobikkal, a negyedik pedig egyáltalán nem végzett testmozgást.

Jó eredményt ért el az első és a második edzőkör is, de a legnagyobb változást egyértelműen a harmadik, kombináltan edző csoport produkálta. A negyedik csapat, akik nem sportoltak, szinte semmit sem fogytak.

Ételek a lapos hasért

Ne koplalással akarj fogyni! Mutatunk néhány finom ételt, mellyel laposabbá válik a has.

Így csinálták

Dr. Glen Kenny, az ottawai egyetem egyik kutatója elmondta, sokkal nagyobb volt a testzsírszázalék-csökkenés azoknál, akik a kombinált edzések legalább 70%-át teljesítették, mint azoknál, akik csak egyféle mozgástípust gyakoroltak. Előbbiek 18 hét alatt átlagosan hét centimétert faragtak le a derékbőségükből, utóbbiak átlagosan négyet.

A kísérlet során három személyi edző vezette a gyakorlatokat, melyek között szerepelt a futás és a kocogás, a kerékpározás, valamint különböző súlyzós gyakorlatok. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan érdemes elkezdeni a rendszeres futást, ide kattintva pedig letöltheted súlyzós edzéstervünket. Ha hetente legalább három alkalmat szánsz az edzésre, látványos lesz az eredmény.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük