A hagyományos zúzapörkölt receptje
A zúzáért nem mindenki rajong, pedig ízletes pörkölt készíthető belőle, próbáld ki, ízleni fog!
A belsőségekből készült ételek megosztják az embereket, van, aki képtelen belőlük enni, míg mások imádják őket, ha te az utóbbi csoportba tartozol, készíts zúzapörköltet!


Ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy kis csípőspaprikával bolondítsd meg a kész fogást!
Zúzapörkölt
Hozzávalók:
- 70 dkg tisztított csirkezúza
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 tv paprika
- 1 nagyobb fej paradicsom
- 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
Ha már készítettél valaha pörköltet, akkor nem lesz ismeretlen a feladat. A hagymát kockázd fel, a megtisztított zúzákat mosd át alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas edényben - mélyebb serpenyőben például - forrósíts olajat, majd dinszteld meg benne a hagymát.
Ha már szép üveges, add hozzá a húst, a kömény társaságában, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát is, gyorsan keverd el, aztán öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel. Sózd meg, darabold bele a paprikát és a paradicsomot is, majd fedd le, vedd kis lángra a tűzhelyet és főzd puhára a húst. Amikor már fogyasztható állagú, törd hozzá a fokhagymát és őrölj hozzá egy kis borsot, hagyd még fortyogni pár percig, aztán leveheted a tűzről.
Hazai finomságok
A pörköltnél magyarosabb fogás kevés van, de van még ezen kívül is jó pár, népünkre jellemző finomság, képgalériánkban megtalálod őket
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- fokhagyma
Így készül a cigánypecsenye

- paprika
- uborka
Csirkemell Stroganoff módra

- marha
- vörösbor