A nyár minden kétséget kizáróan a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök időszaka. Hogy a nyár ízeit télen is élvezhesd, és ne boltból kelljen mesterséges anyagokkal teletömött, műízű dolgokat beszerezned, már most érdemes eltenni pár üveggel a kedvenc fogásaidból, hiszen nincs jobb, mint egy zord téli estén a friss ajvár vagy padlizsánkrém ízét élvezni, és a nyári emlékeket felidézni.

Ajvár
A balkáni népek kedvenc paprikakréme, az ajvár univerzális kence, jó a pirítósra, bármilyen sült mellé, remekül passzol a legtöbb sós kekszhez, ropogtatnivalóhoz, de akár magában is óriási élmény lehet. Elkészíteni nem túl bonyolult, a fűszerezést pedig évről évre variálhatod, kedved szerint.

Ketchup
Igen, a ketchup is készülhet otthon, a konyhádban, egészségesebb és finomabb is lesz, mint a bolti, arról már nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbban kijön a család egész éves ketchupfogyasztása ezzel a módszerrel. Szerezz be egy jó adag friss és üde paradicsomot, és már kezdődhet is a gyártás!

Avokádókrém
Szerencsére avokádót a nagyobb áruházak polcain egész évben találhatsz, így bármikor szükségét érzed, frissen készítheted ezt a ránézésre kicsit bizarr, ám ízre tökéletes mártogatóst. Chipsekhez, pirítóshoz vagy bármihez.

Cukkinikrém
A cukkiniből kismillió dolgot készíthetsz, remek krémlevesnek, pompás rántva, végül, de nem utolsósorban mártogatósnak is zseniális. Talán mind közül a leggyorsabban összedobható ez a változat, csak pár fűszer kell hozzá, plusz nem egészen egy óra szabadidő, és már kész is van az ellenállhatatlan cukkinikrém.

Humusz
A Közel-Kelet kedvenc mártogatósa felekezetektől függetlenül, ami már idehaza is megkezdte hódító útját. A humusz nemcsak finom, de egészséges is - persze ha kenyérrel eszed, akkor nem annyira -, de telis-tele van fehérjével és a szervezet számára fontos anyagokkal, így akár a fogyókúra idején is jól jöhet. Tehát humuszra fel, készíts egy jó nagy adagot, és fogyaszd mindennel, amivel csak jólesik!

Padlizsánkrém
Ha az itthon készített és fogyasztott krémek között versenyt hirdetnénk, azt valószínűleg a padlizsánkrém nyerné. Szinte minden háztartásban található belőle egy-két üveggel, amit a ház asszonya vagy ura készített, és szinte mindenkinek van egy jó receptje hozzá. Ha még nincs esetleg, próbáld ki ezt a változatot, a siker garantált!

Paprikakrém
A csípős vagy nemes paprikából készült krém igazi hungarikum, egyes háztartásokban kisebb botrány tör ki, ha nincs elérhető közelségben ez az ízesítő. Ha az erősebb ízeket kedveled, készítsd olyanra, ha a lágyabb zamatokat keresed, akkor készítsd lágyabbra. A variációs lehetőségek száma végtelen, ahogy a rendelkezésre álló recepteké is. Kiválasztottunk egyet, hogy legyen egy kiindulópont, aztán majd ízlésed szerint alakíthatod, hogy végül elnyerje végső formáját.
Készítsd otthon!
Ha a mártogatósokkal már végeztél, mutatunk pár fogást, amik szintén jobbak lesznek, ha otthon, magad készíted el őket!
Ne vedd meg a boltit! 7 kedvenc, amit otthon is elkészíthetsz
Nézegess képeket!
Elolvasom