Melengető, tárkonyos raguleves
A tárkonyos raguleves nemcsak nagyon finom, de illatáról már messziről felismerhető.
A raguleves finom, illatos és tápláló, köszönhetően a sok zöldségnek és a benne főtt húsnak, utána már elég egy könnyű kis desszert is.


Ha épp nincs otthon zöldborsó, anélkül is készítheted, vagy helyettesítheted valamilyen más, finom zöldséggel, ami a spájzban várakozik.
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 15 dkg csiperke
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 sárgarépa
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanálnyi tárkony
- 1 fél fej zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- só, fehérbors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Tisztítsd meg a répát és a zellert, pucold meg a hagymát, majd mindegyiket kockázd fel. A pulykát is mosd át alaposan, majd vágd egyenlő méretű darabokra - érdemes kisebb kockákra. Végy elő egy mélyebb lábost, olvaszd fel benne a vajat, majd add hozzá a zöldségeket pirulni. Pár perc múlva add hozzá a hagymát, a gombát és a húst, valamint a tárkonyt, a sót és a fehérborsot, és öntsd fel a húslevessel.
Ha már megpuhultak a keményebb darabok, mint a répa és a zeller, add hozzá a zöldborsót is, valamint vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét - ezt jobb egy külön tálkában megoldani először, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. A lisztet és a tejfölt keverd össze, tegyél hozzájuk egy keveset a már forró levesből, majd ezt folyamatos keverés mellett add a zöldséges léhez. Mielőtt levennéd a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és már kész is a leves.
A legjobb náthaűzők
Egy kiadós levesnél kevés jobb dolog van a nátha ellen: képes cikkünkben jó néhány változatot találsz.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves

- fokhagyma
- leves
Immunerősítő fokhagymakrémleves

- máj
- leves