Melengető, tárkonyos raguleves

Illatos finomság nátha ellen

A tárkonyos raguleves nemcsak nagyon finom, de illatáról már messziről felismerhető.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A raguleves finom, illatos és tápláló, köszönhetően a sok zöldségnek és a benne főtt húsnak, utána már elég egy könnyű kis desszert is.

Ha épp nincs otthon zöldborsó, anélkül is készítheted, vagy helyettesítheted valamilyen más, finom zöldséggel, ami a spájzban várakozik.

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 15 dkg csiperke
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 fél fej zeller
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 dl tejszín
  • só, fehérbors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Tisztítsd meg a répát és a zellert, pucold meg a hagymát, majd mindegyiket kockázd fel. A pulykát is mosd át alaposan, majd vágd egyenlő méretű darabokra - érdemes kisebb kockákra. Végy elő egy mélyebb lábost, olvaszd fel benne a vajat, majd add hozzá a zöldségeket pirulni. Pár perc múlva add hozzá a hagymát, a gombát és a húst, valamint a tárkonyt, a sót és a fehérborsot, és öntsd fel a húslevessel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha már megpuhultak a keményebb darabok, mint a répa és a zeller, add hozzá a zöldborsót is, valamint vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét - ezt jobb egy külön tálkában megoldani először, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. A lisztet és a tejfölt keverd össze, tegyél hozzájuk egy keveset a már forró levesből, majd ezt folyamatos keverés mellett add a zöldséges léhez. Mielőtt levennéd a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és már kész is a leves.

A legjobb náthaűzők

Egy kiadós levesnél kevés jobb dolog van a nátha ellen: képes cikkünkben jó néhány változatot találsz.

Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük