Gyors és mennyei nyári desszertek
Barack és szilva, két igazán magyar gyümölcs a konyhában. Nem túl bonyolult, de mégis ötletes receptek.
Rizsfelfújt meglepetéssel
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 60 dkg szilva
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 8 dkg vaj
Főzd meg a rizst az 5 dkg cukorral ízesített tejben. A szilvákat mosd meg, vágd ketté, és magozd ki. Szórd rá a maradék porcukrot, a fahéjat, és egy deci vizet aláöntve öt percig párold.
A tojások sárgáját keverd ki vajjal, a fehérjéket verd habbá, végül az egészet keverd a langyosra hűlt rizshez.
Terítsd egy kivajazott tűzálló tálba a rizsmassza felét, tedd rá a párolt szilvaszemeket, és borítsd be a rizs másik felével. Forró sütőben süsd 35-40 percig, és akár melegen vagy hidegen is tálalhatod. A szilva megmaradt levét szószos csészében kínálhatod mellé.
Tejben fürdő barack
Hozzávalók:
- 1 kg érett őszibarack
- fél dl rum
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál rizsliszt
- 4 tojás sárgája
A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a rizsliszttel, öntsd fel a tejjel, és állandó keverés mellett főzd sűrűre. A barackok héját húzd le, és vágd cikkekre. Egy sor barackot teríts egy üvegtálba, majd locsold meg rummal. Öntsd rá a krém egyik felét, majd újból barack, rum, és a tetejére megint krém kerül. Tálalás előtt hűtsd be néhány órára.
Szilvaszemek töltve
Hozzávalók:
- 30 dkg szilva
- 15 dkg túró
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál diólikőr
A szilvákat mosd meg, hosszában vágd ketté, majd magozd ki. A túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd össze, majd a túrós krémet töltsd a szilvaszemekbe a mag helyére úgy, hogy a túró ujjnyira kipúposodjon belőlük. Kivajazott tűzálló tálba helyezd a szilvákat egymás mellé, majd szórd rá a darált diót. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig süsd, majd a sütőből kivéve azonnal locsold meg diólikőrrel, és máris tálalhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Pikáns töltött őszibarack
Hozzávalók:
- 4 db szép, érett őszibarack
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- csipetnyi őrölt szegfűbors
- csipetnyi szerecsendió
- só
A barackokat hámozd meg, vágd ketté, majd magozd ki. Egy kivajazott tűzálló tálra állítsd őket, magházzal felfelé. A mascarponét keverd simára az őrölt szegfűborssal, a szerecsendióval és egy csipetnyi sóval, majd helyezd a krémet a barackokba a mag helyére. Locsold meg tejföllel, majd a forró sütőben 200 fokon, körülbelül 10-15 percig süsd. Azonnal tálalhatod, desszertként és előételként egyaránt.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves