8 fogás, ami a rásült sajttól még finomabb: a csirkemelltől a tésztáig sok ételt megkoronáz

Ha te is imádod az ételek tetejére sütött ropogós vagy épp nyúlós sajtréteget, ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.

Sajttal sült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretné az ételek tetejére olvasztott gazdag sajtréteget? Legyen szó zöldséges vagy húsos ételekről, tésztákról vagy laktató rakottasokról, a rájuk szórt sajt mindegyiket megkoronázza.

Van, aki azt szereti, ha a sajtréteg roppan a fogai között, más inkább arra szavaz, hogy nyúljon, ahogyan szedi ki a tányérból. Mindegyik megoldás tökéletes. Ha ropogósra szeretnéd a tetejét, az először alufólia alatt sütött fogást egy darabig pirítsd fólia nélkül is a végén.

Ételek rásütött sajtréteggel

Nem mindegyik sajtféle megfelelő a sütéshez. A füstölt sajt vagy a parmezán akármilyen finom, nem olvad szépen. Legjobb, ha lágy sajtot, mozzarellát, vagy félkeményt, például cheddart vagy trappistát szórsz az ételek tetejére. A feta, a kecske- és a juhsajt sem bírja igazán jól a hőkezelést, ezeket inkább fogyaszd salátákban, vagy csak a legvégén szórd az ételek tetejére!

A pizza is elképzelhetetlen sajt nélkül: gondolnád, milyen régi ételről van szó?

Már Pompejiben is készítettek a pizzához hasonló lapos kenyeret, amelyet utána gyümölcsökkel tálaltak: úgy tűnik, a Hawaii pizza sem 20. századi találmány.

Megtalálhatták a mai pizza ősét: meglepő, hogy mivel fogyasztották

Talán mégsem ördögtől való a Hawaii pizza.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary) 

Ezt is szeretjük