8 fogás, ami a rásült sajttól még finomabb: a csirkemelltől a tésztáig sok ételt megkoronáz
Ha te is imádod az ételek tetejére sütött ropogós vagy épp nyúlós sajtréteget, ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.
Ki ne szeretné az ételek tetejére olvasztott gazdag sajtréteget? Legyen szó zöldséges vagy húsos ételekről, tésztákról vagy laktató rakottasokról, a rájuk szórt sajt mindegyiket megkoronázza.
Van, aki azt szereti, ha a sajtréteg roppan a fogai között, más inkább arra szavaz, hogy nyúljon, ahogyan szedi ki a tányérból. Mindegyik megoldás tökéletes. Ha ropogósra szeretnéd a tetejét, az először alufólia alatt sütött fogást egy darabig pirítsd fólia nélkül is a végén.
Ételek rásütött sajtréteggel
Nem mindegyik sajtféle megfelelő a sütéshez. A füstölt sajt vagy a parmezán akármilyen finom, nem olvad szépen. Legjobb, ha lágy sajtot, mozzarellát, vagy félkeményt, például cheddart vagy trappistát szórsz az ételek tetejére. A feta, a kecske- és a juhsajt sem bírja igazán jól a hőkezelést, ezeket inkább fogyaszd salátákban, vagy csak a legvégén szórd az ételek tetejére!
A pizza is elképzelhetetlen sajt nélkül: gondolnád, milyen régi ételről van szó?
Már Pompejiben is készítettek a pizzához hasonló lapos kenyeret, amelyet utána gyümölcsökkel tálaltak: úgy tűnik, a Hawaii pizza sem 20. századi találmány.
Megtalálhatták a mai pizza ősét: meglepő, hogy mivel fogyasztották
Talán mégsem ördögtől való a Hawaii pizza.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- carbonara spagetti
8 villámgyors, isteni tészta sietős napokra: bő fél órán belül készen vannak
- saláta
- görög saláta