Tejszínes csirkemell ropogós sajttal a tetején: negyedóra munka, és mehet is a sütőbe
A krémes tejszínben sült csirkemell úgy az igazi, ha a tetején ropogósra sült a sajt.
Egyszerű, mégis fenséges finomság a szaftos sajtos-tejszínes csirkemell. Kis tepsiben készítsd, hogy két réteg hús süljön együtt, köztük pedig lágyan olvadjon a reszelt sajt. Különösen jót tesz neki egy kevés szerecsendió. A tejszínes húsok hamar elkészíthetők, és mindenki szereti őket: neked melyik a kedvenced?
Sajtos-tejszínes csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg reszelt sajt
- 2.5 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a fűszeres ízek lejussanak a hús belsejébe.
A pácolási idő leteltével a csirkeszeletek felét tedd egy kisebb tepsibe. Oszd el rajta a reszelt sajt felét, majd fedd be a hús másik felével. Öntsd le tejszínnel, végül a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még 10-15 percig, amíg a sajt ropogóssá válik a tetején.
A tökéletes gyors vacsora: csak tedd be a sütőbe, és amíg készül, nyugodtan foglalkozhatsz mással is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept