Ropogósra sült tejszínes, sajtos tepsis krumpli: ezek a fűszerek kerüljenek a szószba
A tejszínes, sajtos tepsis krumpli húsmentes főfogásként vagy ünnepi köretként egyaránt jól működik.
Ennek a krémes, tejszínes tepsis krumplinak a tetején ropogósra pirul a sajt. A szószba keverj egy tojást, ez jól összetartja, és bolondítsd meg egy kevés szerecsendióval is. A hagyományos rakott krumplihoz hasonló, de könnyebb és húsmentes egytálétel akár húsok mellé köretnek is megállja a helyét.
Tejszínes-sajtos tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő 15-20 perc alatt. Tedd a kifőtt krumplikat hideg vízzel teli edénybe, hogy hamarabb kihűljenek. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg őket. A tejszínt keverd össze a tojással, a borssal és a szerecsendióval. A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Karikázd bele a krumplik felét, és szórd meg őket sóval. Locsold meg a tojásos tejszín felével, erre szórd a sajt felét. Ezt fedd be a krumpli, a szósz és a sajt másik felével. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további negyedóra alatt pirítsd meg a tetején a sajtot.
Kitűnő köret a szaftos mustáros csirkecomb mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept