Köményes rántott leves
A narancssárgásan pompázó levest valószínűleg egyszerűbb elkészíteni, mint egy faéket, talán pont ezért olyan elterjedt.
A rántott leves tényleg borzasztó egyszerű fogás, azonban a kömény és a fokhagyma a forró levessel karöltve tökéletesen alkalmas az őszi megfázások leküzdésére.
A legtöbben kenyérkockával fogyasztják, de házi grízgaluskával is zseniális, próbáld ki mindkét változatot!
Köménymagos rántott leves
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olaj/vagy két evőkanál zsír/
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanálnyi pirospaprika
- 1 púpozott teáskanálnyi köménymag
- só
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A jó rántott leves alapja a jó rántás, ez a nevéből is adódik, tehát készítsd el először a rántást: az olajat/zsírt hevítsd fel egy lábasban, majd amikor már kellőképp forró, tedd bele a köménymagvakat és törd bele a fokhagymát is. Ne várd meg, amíg a magvak elpattannak, vagy a fokhagyma elszíneződik, csak pár pillanatig legyenek így az olajban, aztán keverheted hozzá a lisztet is.
Jöhet hozzá a pirospaprika is, majd szép fokozatosan, folyamatosan kavargatva öntsd fel vízzel, ennyi hozzávalóhoz körülbelül másfél literre lesz szükséged. Sózd meg ízlésed szerint, aztán időnként megkeverve forrald fel, majd vedd kislángra és még körülbelül 10 percig hagyd fortyogni, utána már tálalhatod is.
Egy finom süti a kiadós leves után
Egy piskótát összedobni nem nagy feladat, azonban ezt is el lehet rontani, nézd meg képes cikkünkben, hogyan kerülheted ki a kisebb-nagyobb hibalehetőségeket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció