Így készíts tökéletes rántott hagymakarikát!
Az omlós, ropogós finomságot sok mindenhez fogyaszthatod.
Ha szereted a rántott ételeket, a hagymakarikát is imádni fogod, a ropogós bunda alatt puhára főtt, ízletes zöldség felülmúlhatatlan zamattal bír.
Tzatzikivel vagy egy egyszerű tartárral tálalva a legjobb!
Rántott hagymakarika
Hozzávalók:
- 2-3 közepes fej hagyma
- 2 tojás
- fél deci tej
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A hagymákat tisztítsd meg, majd vágd ujjnyi vastag darabokra őket, utána szedd karikákra. A panírozáshoz szükséges lisztet tedd egy kisebb zacskóba, szórd bele a kakukkfüvet és néhány tekerésnyi borsot, majd dobd mellé a hagymakarikákat, és jó alaposan rázd így össze, ezzel a lisztezés feladatát megoldottad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tojást keverd el a tejjel, a morzsát pedig készítsd egy másik tálkába. Mielőtt folytatod a panírozást, egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy a karikákat majd félig ellepje, és gyújts alá, hogy mire az első adagot bepanírozod, már süthesd is.
A lisztezett karikákat mártsd meg jó alaposan a tojásban, aztán a morzsában, majd tedd őket egy tányérra. Forró olajban pár perc alatt pirítsd meg minden oldalukat, aztán szedd ki papírtörlőre.
Bundás ételek bármikorra
A magyar és a nemzetközi konyha legkedveltebb fogásai közé tartoznak a panírozott ételek, ezek közül válogattunk.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tojás
Így készül az eredeti cordon bleu
- tojás
- liszt