Rakott kelbimbó
A kelbimbó tele van vitaminnal, ami tavasz elején nagyon fontos a szervezeted számára, sütőben sütve pedig isteni finom is.
A rakott kelbimbó - ahogy a rakott ételek általában - egyszerűen összedobható és tápláló, amit ráadásul óriási adagokban készíthetsz, így többször is fogyaszthatja a család.
Ha húsmentes ételt szeretnél, a darált húst cseréld rizsre, lehetőleg barnára, úgy még egészségesebb lesz a fogás.
Rakott kelbimbó
Hozzávalók:
- 1 kg kelbimbó
- 30 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott evőkanálnyi őrölt kömény
- só, bors
- vaj a tál kivajazásához
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kelbimbókat mosd át jó alaposan, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. A bacont és a hagymát pirítsd meg a vajon, majd add hozzá a húst, fűszerezd a köménnyel, sózd és borsozd. Ha már rendesen megpirult a hús is, szórd meg petrezselyemmel, keverj rajta kettőt, majd zárd el alatta a gázt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Végy elő egy tűzálló edényt, vajazd ki, tedd bele a főtt kelbimbó felét, egyenletesen oszlasd el rajta a darát húst, majd halmozd rá a maradék kelbimbót. Terítsd szét a tetején a tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, majd told be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a tejföl és a sajt szépen rá nem pirul.
Magyaros remekek
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- tejföl
- karfiol
Rakott karfiol tejföllel és prézlivel
- sajt
- tészta
Rokfortos rakott tészta
- húsételek
- rakott zöldség