Rakott karfiol tejföllel és prézlivel
A legegyszerűbb változat
A rakott karfiol remek étel, egészséges, finom, laktató, és gyorsan elkészülsz vele.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolt egész évben megvásárolhatod bármelyik piacon. Telis-tele van C-vitaminnal, úgyhogy az influenzajárvány közeledtével érdemes minél többet fogyasztanod belőle, főve, sütve és nyersen is.

Ha nincs otthon zsemlemorzsa, de akad egy szárazabb zsemle vagy kenyér, akkor reszeld le azt, úgy még talán finomabb is!

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanálnyi olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. A tejfölt és a tojást keverd össze, sózd meg kedved szerint, majd tedd félre. A zsemlemorzsát pirítsd meg egy serpenyőben. Amíg pirul, végy elő egy tűzálló tálat, és vajazd ki. Ha szép barnára pirult a morzsa, szórd a felét a tálba.

Erre szórd a karfiolrózsákat, azokra darabold a vajat, majd a tetejükre a tejfölt, és végül annak a tetejére a többi morzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd meg az egészet, ha a tejföl már megpirult, biztos lehetsz benne, hogy elkészült.

Rakottas ételek mindenkorra

OLVASD EL EZT IS!

brokkolisalata lead
  • brokkoli
  • saláták, zöldséges ételek

Rakott brokkoli baconnel és tejföllel

Ezt is szeretjük