Így készül a tökéletes rácsos linzer
Tippek a nagyitól
Ki tudna ellenállni a frissen sült, illatos és látványos rácsos linzernek? Ugye, te sem?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen szép, olyan egyszerű édesség a rácsos linzer, készítsd el egyszer,  és utána minden héten ezt fogod csinálni!

Tulajdonképp bármilyen töltelékkel elkészítheted, például szokatlan, de nagyon finom csokoládékrémmel is!

Rácsos linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • lekvár, vagy piros bogyós gyümölcsös keverék

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A lisztet és a cukrot mérd ki egy edénybe, morzsold hozzájuk a vajat és kapard hozzájuk a vaníliát, majd üsd rájuk a tojást. A citromot nagyon alaposan tisztítsd meg, hogy minden méreganyagtól megszabadulj, majd a héjának a felét reszeld a többiekre.

Ha mindezzel megvagy, dolgozd össze az egészet homogén masszává, majd csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Amikor ez lejárt, keress egy alkalmas, kör alakú tálat, nagyjából 24 centis átmérővel, és döngöld bele a tészta 75-80%-át.

Miután ez megvolt, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, kend meg a lekvárral vagy a gyümölcsös keverékkel a tésztát, majd a maradék anyagból készítsd el a rácsot.

Ehhez egységesen széles csíkokra kell vágnod a tésztát, majd egymást keresztezve az egész tetejére helyezni. Ha ezzel is végeztél, csak be kell tolni a sütőbe, és fél óra múlva már készen húzhatod ki onnan.

Palacsinta hét változatban

A palacsinta tésztájából változatos finomságokat készíthetsz!

Ezt is szeretjük