Így készül a tökéletes rácsos linzer
Tippek a nagyitól
Ki tudna ellenállni a frissen sült, illatos és látványos rácsos linzernek? Ugye, te sem?
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
Amilyen szép, olyan egyszerű édesség a rácsos linzer, készítsd el egyszer, és utána minden héten ezt fogod csinálni!
Tulajdonképp bármilyen töltelékkel elkészítheted, például szokatlan, de nagyon finom csokoládékrémmel is!
Rácsos linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- 1 tojás
- 1 citrom
- lekvár, vagy piros bogyós gyümölcsös keverék
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A lisztet és a cukrot mérd ki egy edénybe, morzsold hozzájuk a vajat és kapard hozzájuk a vaníliát, majd üsd rájuk a tojást. A citromot nagyon alaposan tisztítsd meg, hogy minden méreganyagtól megszabadulj, majd a héjának a felét reszeld a többiekre.
Ha mindezzel megvagy, dolgozd össze az egészet homogén masszává, majd csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Amikor ez lejárt, keress egy alkalmas, kör alakú tálat, nagyjából 24 centis átmérővel, és döngöld bele a tészta 75-80%-át.
Miután ez megvolt, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, kend meg a lekvárral vagy a gyümölcsös keverékkel a tésztát, majd a maradék anyagból készítsd el a rácsot.
Ehhez egységesen széles csíkokra kell vágnod a tésztát, majd egymást keresztezve az egész tetejére helyezni. Ha ezzel is végeztél, csak be kell tolni a sütőbe, és fél óra múlva már készen húzhatod ki onnan.
Palacsinta hét változatban
A palacsinta tésztájából változatos finomságokat készíthetsz!